Serieåpning for G/J-17 og damer, samt hjemmekamp for H1

H1 startet uke 40, H2 vant 0-8 mot Slevik på onsdag. I dag var det G/J-17 og damelag som startet opp. Vi viste at aldersbestemt ville få det tøft mot Tunet, som kan hente spillere både over og under, samt at vi ikke hadde alle spillere tilgjengelig. H1 møtte Strømmen på hjemmebane. Det oppgjøret ble nok tøffere enn vi kanskje trodde. Men først ut på lørdag var damelaget som dro til Fjerdingbyhallen for å møte akkurat Fjerdingby.

Det var damelaget og da særlig Randi Sikkeland som reddet dagen for piratene denne lørdagen 🙂

Med 3+1 tronet Randi på toppen denne lørdagen 🙂

Årets første seriekamp sto for tur, borte mot Fjerdingby i Fjerdingbyhallen. Vi reiser innover med en tynn tropp som kun teller 9 utespillere, men har likevel troen på at vi kan få med oss noe hjem.

1.periode:

Vi starter og går rett i strupen på Fjerdingby, og tar tak i kampen umiddelbart. Vi er godt organiserte i forsvar, og etter 4:22 så er #9 Randi Sikkeland våken når hun bryter en dårlig pasning. Runder først av en Fjerdingbyforsvarer, før hun likegodt runder keeper også og setter inn årets første scoring.

På tiden 06:49 er samme spiller våken igjen, hun drar seg inn foran mål og setter inn 2-0 via keeper på nærmeste stolpe noe som gjør at den blir kreditert som selvmål i målprotokollen. Vi fortsetter å kjøre kampen og vinner mye frislag i offensiv sone, og 13:27 ut i perioden betaler det seg.

#20 Anette Madsen tar frislag i offensivt rundvant, gir ball videre til #9 Randi Sikkeland som passerer ett par Fjerdingbyspillere og dunker inn 3-0!

Drøye 2 minutter etterpå så sitter 4-0, vi spiller tilbake til backplass på høyre side, der står #93 Kathrine Skaar som vender spillet fort og finner #12 Ida Johansen som er helt alene på venstre side. Hun får avgårde skuddet fort, og scorer kanskje dagens peneste mål når hun plasserer ballen i lengste krysset når klokka står på 15:39. Vi holder momentet oppe,

På tiden 17:16 ut i perioden står det 5-0. #9 Randi Sikkeland er tålmodig bak mål, og prøver og finne #6 Dipa Tangen som stuper inn i midten. Hun bommer på ballen, men fortsetter inn i slottet til Fjerdingby og vinner duellen med 3 Fjerdingbyspillere. Da er det tomt foran mål, og #20 Anette Madsen får tak i ballen og setter den kontrollert inn i åpent mål fra nesten midtbanen.

2. periode:

Denne perioden mister vi litt fokus, og begynner å stresse med og holde trykket oppe. Vi sliter med å gjenskape laginnsatsen og disiplinen vi hadde i 1. periode og skaper ikke de største sjansene. Vi glipper også litt for ofte i markeringen foran egen keeper, og her må #88 Ingrid Florem-Nipen i målet virkelig jobbe for og holde nullen.

Det gjør hun med stor stil og flere redninger som holder ett høyt nivå! Perioden ender 0-0 og det skal vi nok være ganske fornøyde med.

3.periode:

Vi bestemmer oss for at det viktigste nå er å sørge for at vi holder nullen. Vi trenger ikke og ofre noe for og få flere mål, og har 100% fokus på det defensive. Fjerdingby kommer høyt i banen for å vinne ball, men vi løser samtlige situasjoner med god kontroll og smarte valg. På 07:53 får vi dagens første overtall etter en holding på vår spiller #71 Alexandra Kristoffersen.

Vi starter litt rufsete, men klarer og få roen inn i spillet vårt. Etter at vi har fått kjørt Fjerdingby litt fra side til side, så glipper de i markeringen på vår høyre side. #6 Dipa Tangen slipper ball ned langs siden til #9 Randi Sikkeland som får gleden av å sette inn sitt hat-trick og dagens siste mål i overtall. Etter dette så forsvarer vi oss med det vi har, slipper til veldig lite og Fjerdingby klarer ikke å skape noen farligheter.

Skal nevnes at de siste 7 minuttene så slipper vi ikke til ett eneste skudd på mål når Fjerdingby gir alt de har for en redusering.

Her er det mange som meldte seg på, og det er også verdt og nevne #88 Ingrid Florem-Nipen som holder nullen! Med andre ord, en skikkelig LAGSEIER!

Blir #88 Ingrid Florem-Nipen som klarer å holde buret rent 🙂

En perfekt start på sesongen, og definitivt noe og bygge videre på. Vi tar med oss denne gode opplevelsen og ser frem mot flere spennende kamper fremover hvor blant annet naborival Sarpsborg kommer på besøk til Borgehallen.

Trener Enholm

Trykk på banner for å lese om kamphendelser:

Fjerdingby IBK – St.Croix/Slevik 0-6 (0-5) (0-0) (0-1)

Ingrid hadde første skudd på seg på tiden 02:19. Randi var frampå og klokka viste 04:23 når ballen lå i mål. Så går ballen riktig feil for Fjerdingby og det hele ender i selvmål. Ingrid tar to store målsjanser før Anette sender ballen i retning Randi som igjen legger ballen i nettet. Klokka viser 13:27. To minutter skal gå før Ida Johansen finner det for godt å plassere den runde ballen bak Lene Marie Engelstad sitt nett. 0-4, og når det da i underkant av 2 minetter senere står o-5 til piratene er første periode rimelig ferdigspilt.

Andre periode var ikke like spennende, men vi går til pause på 0-5.

Det skal gå 09:22 før dagens spiller, Randi Sikkeland setter inn 0-6 etter en passning fra Dipa og det setter sluttresultatet til 0-6.

Vi samler troppene og drar innover mot hovedstaden for og starte sesongen i G/J-17 Elite. Vi skal da inn og krige mot Tunet en GIGANT av dimensjoner.

Vi er optimister og tror vi skal bite godt fra oss 😊 men, overmakten var stor gett, vi stepper opp og slepper inn 9 i første omgang og så tar vi en velfortjent pause og får snakka litt om hvordan vi skal gjøre dette bedre.

Vi kommer ut etter 5 min pause og jobber ganske så bra i de 13 første min, vi får noen skudd på mål og vinner en del dueller så all ære til guttene/jentene for godt tempo, men så detter vi sammen i noen minutter så de får putta på 3 nye mål før vi igjen stenger igjen bakover og jobber som noen helter,

Ny pause og mye snakking og egentlig glade spillere 😁

3 omgang starter vi friskt og presser på uten å få uttelling, men vi var nære på noen ganger, men det ville seg ikke så vi får 3 til i rævæ før sluttsignalet går 😊. En sliten gjeng, men med godt humør så vi reiser hjemmover med brask og bram.

BB i denne kamp var Nicolai Holm

Tunet G-17 – St.Croix 15-0 (9-0) (3-0) (3-0)

St.Croix – Strømmen 6-7 (straffekonk) (1-3) (2-1) (3-2)(0-1)

Vi snudde kampen, så snudde det igjen og igjen og endte med straffetap.

12.10.24. St.Croix – Strømmen 6-7 (straffekonk) (1-3) (2-1) (3-2)(0-1)

1.periode:

Ny hjemmekamp etter seier over Fet i midtuken. Vi starter med noen skudd mot gjestenes målvakt. Så er det gjestene som kommer til flere muligheter, men Anders rydder unna. Gjestene bryter på høyrekanten og en spiller skjærer inn foran kassa og dermed 0-1. Vi får et overtallsspill. Vi kommer til noen skudd, men ingen uttelling. Vi nærmer oss tolv spilte minutter når gjestene igjen klarer å pirke inn ballen og det står 0-2. Litt fram og tilbake bølger spillet. Igjen kontrer gjestene raskt og setter inn 0-3. En bratt oppoverbakke nå for piratene. Ole slår en lang pasning på skrått til Stian som løper gjennom og setter ballen i nettet til redusering 1-3.

2.periode:

Vi bruker ikke mange minuttene før Steini spiller en fin pasning til CP som setter inn ny redusering, 2-3. Nærmer oss halvspilt periode når gjestene igjen øker til 2-4. Gjestene trykker på, men vi holder unna. Nærmer oss seksten spilte minutter når Setterberg kriger bak kasse og spiller fram til CP som setter sitt andre mål for dagen og 3-4.

3.periode:

Vi må jage nå, vi skal spille et nytt overtallsspill. Denne gangen utnytter vi dette. Holme spiller opp CP som plasserer ballen i mål og utligner til 4-4. Bare nitten sekunder senere er det Mathias som bryter og vinner ball, løper mot mål og dermed er vi i ledelse for første gang i kampen, 5-4. Gjestene jobber på nå. Klokken stopper på 51:14 når gjestene utligner til 5-5. Vi pådrar oss en utvisning mot slutten og det utnytter gjestene, som igjen tar ledelsen 5-6. Slik vil vi ikke ha det. Bare femti sekunder senere er det Steini som utligner til 6-6 etter pasning fra Setterberg.  Det kriges hardt mot slutten og det er likt når sluttsignalet lyder.

Det blir straffekonk som dessverre for gjestene går seirende ut av. Nå blir det å revansjere dette sure tapet i neste kamp borte mot Lyn torsdag 24.oktober kl 20:00 i Rommenhallen.