Råde – St. Croix 3 | 5 – 6

En kald torsdagskveld i mars i Råde idrettspark. Kulda biter, men de skulle jammen i meg bortelaget gjøre også!

1. periode:

De første minuttene starter egentlig veldig rolig. Det skjer ikke all verdens annet enn at begge lag rekker å trille litte granne ball i ca. ett minutt hver før tempoet begynner å øke smått. Men så kommer kalddusjen, Råde tar ledelsen 1 – 0 etter 03:12 på klokka. Og et tidlig mål i mot kan for mange virke demotiverende, men hva gjør gutta? Joda, de skrur opp nivået selv. Ikke bare ett hakk, ikke to, men hvertfall tre! Duellene begynner å sitte, pasningene sitter merkverdig godt på et underlag man ellers ikke er spesielt glad i å spille på. Vi får løst av et par skudd før vi på ny klarer å rulle opp et angrep, og på tiden 05:24 assisterer Felix Johansen til Kenneth Børsten, og dermed er det 1 – 1!

Råde prøver å henge med, men sliter i første halvdel av den første perioden, mens vi derimot lever en sa langt meget solid periode. Etter 11 minutter klarer vi også å spille ut Råde og gå opp i 2 – 1! Scoring av Felix, assistert av Thomas Hagen Larsen. Og mer skulle det bli! For det er faktisk vi som styrer denne perioden. Klokka viser 15:11, og der er Pål! Uassistert og vi leder 3 – 1!

Perioden går som den har gjort ellers, men med litt sløvt spill og oppmerksomhet fra vår side klarer Råde å få en irriterende redusering 7 sekunder før pause. Resultat 2 – 3.

2. periode:

I pausen snakker vi om at vi skal prøve å organisere oss litt bedre defensivt når vi bytter, for å sørge at klarer å holde motstanderen litt på avstand, samt at vi peiler ut hvordan vi skal gå i angrep.

Midtperioden starter, og nå er tempoet betraktelig høyere hjemmelaget. Men! Vi klarer å matche de i stort sett alt av dueller, blokkeringer av skudd og lignende. Duellene blir tettere og tøffere. Så tøffe at på et punkt tror jeg undertegnede på sidelinja kunne fyrt opp en grillpølse på stemninga, for det ble ganske ampert en stund. Men til tross for at atmosfæren ble som den ble var gutta veldig flinke til å roe ned og samle hodene, noe som gjorde at vi klarte å holde roen og spille opp flere gode angrep. Men så klarer, dessverre for oss, Råde å utligne på tiden 09:39. Dette blir midtperiodens eneste scoring, til tross for at det kunne vært fler. Tor varter opp med to gode redninger hvor han selv plukker returen før noen av Råde sine spillere oppfatter situasjonen og setter i gang angrep. I tillegg har vi skudd i stanga fra Benjamin Riise, et skudd som nesten barberer tverrliggeren, eller «tvælla» som vi sier her nede, fra Helfredsen. I tillegg har både Pål og Kenneth Børsten skudd i nettveggen som hadd gått inn om de var 2 cm til venstre. Alt i alt, en absolutt god periode!

3. periode:

I denne pausen minner vi oss selv på hva som har vært bra så langt i kampen, men vi vet hva vi må være obs på. Og det er god følelse å kjenne på at vi som bortelag, på parkett, faktisk er det laget som har overtaket.

Vi går utpå og starter siste periode. Og denne har ikke noe dårligere kraft eller tempo enn den forrige. Duellene er tøffe, harde og på ny kommer det en liten klynge i rundvant hvor undertegnede kan fyre opp grillpølse nr 2 på stemninga. Men gutta lar seg ikke skremme eller påvirke, vi samler hodene godt og fortsetter å spille like bra som vi har gjort hele kampen igjennom. På tiden 06:04 finner Felix

Kenneth Børsten som bare kan med all brask og bram legge ballen i kassa og vi leder 3 – 4! Like etter får Råde en utvisning og vi skal spille powerplay. Man merker at Råde er fast bestemt på at vi skal ha 2 skyttere, og at disse må de dekke opp. Vi bestemmer oss for å lure Råde litt, ved å sette «feil fatning» på skytterplassen, og det virker som Råde blir litt forvirra av dette, for de vet ikke helt hvem de skal dekke opp. Gutta er meget tålmodige, triller og triller, beveger seg rundt. Også skjer NØYAKTIG det som skulle skje. Benjamin Riise, «den feile fatningen på skytterplass», får ballen og tar et steg til siden. Råde er helt «Råd(e)ville», (ja jeg vet ordspillet er dårlig), og Benjamin ser Kenneth Børste ligge helt alene på motsatt side. Ballen trilles elegant over og pang i kassa! 3 – 5 nå!

Kampen fortsette å utspille seg med høyt engasjement og harde dueller. Råde klarer nå å spille seg til noen litt større sjanser, men redninger av Tor, samt noen herlige skuddblokkeringer av sven, Oddvin og Tobias gjør at det hele renner ut i grus for hjemmelaget. Så tar vi en time-out for å få samla hodene og senka pulsen og pusten litt. Vi setter oss et delmål om at dersom vi klarer å ikke slippe til Råde før det står 16:00 på klokka, så kommer vi til å vinne! Og troen på dette viser seg å være sterk, for vi går jammen opp og setter 3 – 6 ! Det er Benjamin Riise som setter den lekkert nede i hjørnet etter assist fra Helfredsen. Like etter kan vi faktisk sette 3 – 7, men en meget god innvending av Rådes keeper gjør arbeidsforholdene vanskelig for Helfredsene som er spilt igjennom og må prøve seg på volley. Like over!

Men så kommer dessverre Råde og biter seg enda litt mer fast. 14:04 viser klokka, og hjemmelaget får redusering. 4 – 6. Dermed klarte vi dessverre ikke delmålet vårt, men vi bestemmer oss for at vi skal fortsatt gå for det vi snakka om. Men akk igjen, Råde klarer å sette 5 – 6 på tiden 17:25. Og det er kanskje nå mange ville blitt nervøse. Råde tar time-out. Vi snakker i time-outen om at nå skal vi ikke miste hodet, vi skal fortsette å gjøre akkurat som vi har gjort kampen igjennom, og heller ty til litt «drillo-bandy» om det trengs. Råde tar ut keeper, de satser alt! Men fenomenale pirater går i blokka, de går i duellene og smeller opp et par langeballer. Sluttsignalet lyder i Rådehallen.

VI VINNER 5 – 6 !

En ypperlig match hvor alle legger ned beinhardt arbeid og en innsats som er helt enorm. Vi slår topplaget i sluttspillet vårt. Og ikke nok med det. C laget er ubeseiret, ja smak litt på det ordet, UBESEIRET så langt i sluttspillet. Det gjenstår to kamper, og vi har allerede levert bedre enn forventet så nå er det bare moro å se hva vi klarer å få til totalt!

BB: C-laget. (Hele gjengen fortjener jammen BB i dag, derfor er det laget som får prisen. Herregud for fantastisk gjeng!)