Ferry Cross the Mersey (Horten).

Horten Dragons – St Croix Pirates 3 (1-0), (2-1), (1-1), (4-2).

Så var det dagen hvor man skulle faktisk som pirat ta et skip over til land på andre siden av vannet for å spille match. C-laget skulle måle krefter mot Parkett-Dragene i Hortenshallen. Vi går inn i fokus før match på å ha 3 enkle oppgaver å følge. Vi har et veldig mangelfullt mannskap, hvor vi ikke engang er 2 rekker til match, men det virker som dette gjør at gutta jobber enda hardere med taktikken.

Oppgavene våre er fokus på forsvaret vi har prøvd å trene i det siste, korte bytt, og det å være tøffe nok til å ta kontringene vi får.

1. Periode.

Kampen starter med det alle sportsjournalister liker å kalle for at «lagene tar og føler på hverandre», hvis det er lov å si. Det er ikke de største sjansene før klokka bikker ca 4min hvor Horten har et skudd som Gul i målet redder. Vi er flinke defensivt, jobber iherdig og forsvarer oss med det engelskmennene kaller «no nonsense defending». Og jammen om det funker også, gutta spiller helt på høyde med Horten hele veien og kommer til flere sjanser enn vi kanskje er vant til. Roy og Mike kombinerer flott flere ganger og er på et punkt kun noen centimeter fra å ta ledelsen for oss.

Etter hvert som klokka tikker og går så skjer det ikke altfor meget på parketten med unntak av et par skudd til begge lag. Vi nærmer oss pause og ser muligheten for å holde nullen helt inn i garderoben, så, 9 sekunder før slutt scorer Horten. 1-0 til pause.

• 2 Periode.

Vi er fornøyde med spill og innsats så langt og går ut til midtperioden med samme intensitet. Og i denne perioden bølger det litt mer og begge lag får et par skudd i starten av perioden. Men så spiser vi oss fast i angrepssonen og får flere store muligheter etter godt spill og gode kombinasjoner mellom angrepsspillerne. Vi har to skudd rett på utsiden av stolpen, Horten kontrer og setter en i stanga. Vi kontrer igjen, Horten kontrer igjen, frem og tilbake i flere minutter uten at noen av lagene egentlig mister kontroll. Vi sliter litt med mottak av ballene vi spiller opp, så vi får vel skylde på parketten og litt stive håndledd om vinteren. Heldigvis har vi en Gul som er påskrudd bak og redder 2-3 store sjanser for Horten. Deretter tar vi litt kontrollen i matchen og klarer å regulere presset bedre. Backene våre spiller ballen opp til Simen som finner Jørgen på tvers. Han kliner til og ballen treffer tverrligger knallhardt, spretter ned og ut. Men dommer er påskrudd og dømmer ballen inne. Situasjonen kan minne om Englands ikoniske mål i VM-finalen 1966 hvor man fortsatt er usikker på om ballen den gang var inne. 1-1! Deilig! Men! Ikke mindre enn 24 sekunder senere så detter vi litt ned og slipper inn mål rett etterpå. Veldig synd, men gutta respondere bra og fortsette å jobbe. Det er kun en gang i matchen vi ikke er førstemann hjem i forsvar og blir dessverre straffet for det av Horten. De scorer. 3-1. Pause.

• 3 Periode.

Vi får samlet oss litt i garderoben og det er fantastisk å se at alle vil ut og kjempe i stedet for å henge med huet etter 3-1. Nydelig mentalitet! Og jammen får vi ikke betalt for arbeidet vi legger ned også! Det bikker frem og tilbake begge veier med sjanser og skudd det første minuttet. Så: etter 2 minutter og 8 sekunder er det Helfredsen som stuper inn på et pass fra Mike og setter ballen i mål etter å ha vært på banen i 4 sekunder. 3-2! Vi kjemper og kjemper gutta gir seg ikke! Men etter på tiden 7:10 i tredje periode scorer Horten et mål etter flott spill som ingen egentlig kan gjøre noe med. Begge lag kjemper videre og vi spiller oss til gode sjanser. Siste 10 min av tredje bestemmer vi oss for å kjøre alt vi har i presset til tross for få mann. Og vi er så nære så nære! Det mangler millimetere før vi før 4-3. Men dessverre klarer vi ikke å kveldens tredje scoring, og på slutten får vi to utvisninger og avslutter matchen i undertall. Men vi slipper ikke inn i undertall, hverken 5 mot 4 eller i 5 mot 3, og det er bra!

Kampen ender med 4-2 til Horten. Men vi er fornøyd med matchen!

Så var det å få dusjet, skifta klær før vi alle møtte hverandre i døra på Burger King og hadde en hyggelig ferjetur tilbake med noen burgere og gode vitser. Alt i alt en god tur, C gutta er en flott gjeng!

Også takk til Kenneth «Grekern»/«Børsten» som var med og hjalp undertegnede på benken!