Lagseier mot steinrøysa.

Monolitten med sine 17 meter og 121 figurer har ruget støtt siden 1944, men kollapset totalt på de siste 5 minutter av kampen. Og når «sinnataggen» Marius setter inn nådestøtet på tiden 18:58 var det kun grus igjen av den en gang stolte steinsøylen.

Deilig med seier i egen hule.

19.02.22. St.Croix – Monolitten 7-6 (0-2) (1-2) (6-2)

1.periode:

Kamp i egen hule igjen med ny intro på storskjerm. Gutta var punche, kanskje den mest punche av alle var Alex i comebacket på egen hjemmebane. Vi har kampens første skudd på mål, men det er gjestene som setter inn dagens første mål etter drøye syv minutter. Vi har en del ball, men kommer lite skudd på gjestenes målvakt. Mathias i mål rydder godt unna det meste gjestene kommer med. Gjestene tar likevel ledelsen 0-2 etter seksten passerte minutter.

2.periode:

Denne perioden fyrer vi av noe flere skudd enn de usle to i første periode. Vi har litt trykk mot gjestene og det veksler tilbake og de har noe trykk på oss. Vi får et overtallsspill og på tiden 29:09 får vi endelig hull på byllen og reduserer til 1-2. Mario setter ballen i mål etter pasning fra Holme. Vi følger på med godt spill og trykk etter scoringen. Gjestene kommer på en kontring og setter inn 1-3. Vi pådrar oss en utvisning og rydder unna, men når det gjenstår sekunder av undertallet setter gjestene inn 1-4.

3.periode:

Vi går ned på to rekker når vi setter i gang tredje periode. Når vi nærmer oss fire spilte minutter av perioden spiller Holme fram til Marius som setter inn redusering til 2-4. Vi kjører på og skaper sjanser. Vi har passert ti spilte minutter når Ola spiller til Mario som setter sitt andre for dagen og reduserer til 3-4. Gjestene tar Time Out. Vi jobber på, men får en utvisning og igjen øker gjestene i overtallsspill dermed 3-5. Vi har ball og trykk på gjestene som begynner å bli slitne. Det er igjen de som øker ledelsen nå til 3-6. Vi krummer nakken og kjemper som løver og det gir resultat. Ole setter ballen elegant i nettet på pasning fra Ola. Vi er med igjen og kjører kampen nå.  Vi passer seksten minutter når Ola igjen er servitør og Markus setter inn 5-6. Bare seksten sekunder senere har vi utlignet. Denne gang er det Ola som scorer og Mario er servitør. Gutta har blod på tann og vil vinne nå. Holme er denne gang servitør og Marius putter ballen i nettet og vi er foran for første gang i kampen. Det siste minuttet skal vi bare krige oss gjennom, gjestene tar ut målvakten. Vi jobber heroisk og det er så deilige når klokka markerer full tid og vi har snudd kampen og vinner etter knallhard jobb av alle gutta. Fra Mathias bakerst til oppofrende backer og målhungrige løpere.

Viktig og godt igjen å vinne. Noen gode treninger før kamp neste helg. Da må vi krige og jobbe like godt som gutta visste i tredje periode. Sikkert gøy for unge Casper som fikk føle på stemningen og intensiteten fra benken for første gang.

Dagens BB Ola, men god innsats fra flere gjør at vi til slutt vinner denne kampen.