Målrik festaften på Hamar!

Bilde: Anja Ø. Bekkelund

Ajer – St.Croix

Sesongens siste bortekamp, på Hedmarkstoppen mot årets bronsevinnere. Ajers #3 Helge Olsens siste hjemmekamp på a-laget etter 22 sesonger, ble spilt mot et hardtarbeidende og godt samspilt St.Croix.  Det var en jevn og underholdene kamp og guttene kunne endelig få smake på seier igjen!

(4-3, 4-7, 2-2)

Det er ikke bare i Borgehallen det har vært kaldt i vinter, hit hadde dommerne med seg egne varmeovner for å holde varmen i garderoben.

1.periode:

Ajer pangåpner første perioden og leder 3-0 før det har gått 4 minutter av kampen.

04:41 ut i kampen reduserer vi, #89 Holme med assist fra #12 Enholm, 4-1. Ajer setter inn 4-1 når det har gått 10:41. 15:02 scorer #49 Simon, assist #80 Ole, 4-2. Vi tar opp kampen på ledelsen og på tida 18:04 setter #80 Ole ballen bak målvakt, assist #12 Enholm, 4-3. Første periode er ferdigspilt og dommerne har ikke gitt ut en eneste utvisning i kveldens første 20 minutt.

2.periode:

Begge lag er påskrudde og det skal bli en veldig underholdende periode. Det er god kriging og mye fint spill. 07:49 ut i andre periode scorer #40 Teo sitt første mål for kvelden, assist fra #31 Martin. Det står nå 4-4 og gutta har nå henta inn ledelsen som hjemmelaget hadde. Det skal ikke gå 20 sekunder engang før vi går opp i ledelse med mål fra #50 Simon, med assist fra #40 Teo, 4-5. Litt over minuttet etter øker St.Croix ledelsen til 4-6, scoring fra #74 Marius, assist #79 Tenold. 09:53 ut i andre periode scorer Ajer, 5-6. På tida 11:24 scorer hjemmelaget igjen og det står uavgjort på måltavla, 6-6. Hjemmelaget tar ledelsen igjen, på tida 11:53 får de ballen inn bak vår målvakt, 7-6. Vi svarer litt over 30 sekunder etter, #86 Alstad med assist fra #55 Bare Morten (hans første poeng i 1.divisjon), 7-7. Litt over minuttet senere scorer vi igjen og tar ledelsen, 7-8. #40 Teo med assist fra #80 Ole, tida er nå 13:41 ut i andre periode. 14:27 svarer Ajer igjen, 8-8. 17:31 ut i perioden scorer vi i boxplay, #27 Hanstad med assist fra #89 Holme, 8-9. #89 Holme scorer periodens siste mål med assist fra #40 Teo, tid 19:22 og vi går til pause med 2 måls ledelse, 8-10. Det ble hele 10 mål på 13 minutter i en underholdende andre periode.

3.periode:

Nå gjelder det å holde hele veien inn og ikke klappe sammen i de siste 20 minuttene. Vi har en god keeper som rydder unna mye. 05:02 ut i den siste perioden setter #89 Holme ballen bak målvakt med assist fra #74 Marius, 8-11. 1 minutt og 10 sekunder senere øker St.Croix ledelsen til 8-12, målscorer #79 Tenold, assist #80 Ole. Ajer scorer i powerplay på tida 17:15, 9-12. Nå er det ikke lenge igjen av perioden og vi må stenge alt vi kan for å ikke slippe til hjemmelaget på sjanser de kan score på. Ajer er frustrerte og slitne, kanskje de føler de ikke har noe å spille for i årets siste hjemmekamp. Hjemmelaget utligner til 10-12 30 sekunder før slutt, men det skal vise seg at det er ingenting de kan gjøre for at 3 poeng ikke skal  tas med hjem til Fredrikstad. Kampen blåses av og gjengen fra St.Croix kan dra de mange milene hjem og gå inn i helga med en seier som smakte helt nydelig!

Vi står igjen etter kampen for å hedre Ajers #3 Larsen som får utmerkelse og gode ord for sin innsats på A-laget gjennom mange år. Så kan vi vende snuta hjemover å lade opp til søndag da sesongens siste seriekamp spilles hjemme mot Vålerenga.