Samarbeid med Slevik Innebandyklubb.

Vårt damelag spilte seg opp fra 2 til 1 divisjon etter forrige sesong. Når forberedelsene for 2023/24 begynte, viste det seg at vi hadde stort «mannefall» ;). Lagets kaptein, vår toppscorer og 2 andre var ute på ubestemt tid, vår eneste målvakt flytter utenlands for skolegang. Ved starten av fjoråret smuldret vår G-15 lag dessverre bort . Det var bare 5-6 spillere igjen. Ved inngang til årets sesong hadde vi 3 spillere vi bare kunne tilby trening og spill med herrelag. Men, det er klart de har lyst til å spille på aldersbestemte lag også. Hvordan går vi videre herfra?

Print Friendly, PDF & Email

Slevik/St.Croix G-17 og St.Croix/Slevik damer, så dagens lys.

Først så kom tilbudet fra Slevik om å ta våre 3 gutter under sine vinger. Det finnes nemlig en paragraf under ‘overganger‘ (NBF sitt kampreglement innebandy) som gir lag fra to klubber mulighet til å samarbeide i det formål å opprettholde aktivitet. Slevik damelag ønsket å melde seg på som tredje damelag i vår region (selv om de to andre spiller i OABR). Men, turnus, skolegang m.m. gjorde at de dessverre måtte trekke laget like før oppstart.

Kunne samme paragraf brukes her…

«To klubber kan vederlagsfritt etter søknad, innen påmeldingsfristen for den aktuelle serie, slå sammen spillere fra to lag i samme klasse (ikke klubber), for å kunne opprettholde aktiviteten til ett lag. Administrerende myndighet kan hvis hensiktsmessig dispensere fra tidsfristen».

Kampreglement §29.11

Kampreglement § 29.11 (Overgang ved sammenslåing av lag) Trykk HER for å lese mer.

Gir grunnlag til å opprettholde aktivitet i to lag med sammenslåing. Nå håper vi dette samarbeidet kan styrke begge lag. Våre G-17 spillere får spille i sitt alderstrinn, men også muligheter til å spille seg inn på herrelagene. Vårt damelag får hjelp til å komme seg gjennom årets sesong (som vil gi betydelig mer motstand). Etter endt sesong går alle spillere tilbake til moderklubben. Men, vennskap er skapt og forhåpentligvis nye lagvenner har kommet til. Vi kan ikke annet enn å ønske begge lag LYKKE TIL og «tvi-tvi».

Raymond Granholt og Cecilie Granholt er trenere for Slevik damelag. Aleksander Enholm og Ellen Hauge er trenere for «Piratene». Sammen skal disse lede St.Croix/Slevik damelag gjennom sesongen.

Cecilie:

«Slevik innebandyklubb synes det er flott at to nærliggende klubber kan samarbeide om å få dameinnebandyen opp og frem i distriktet igjen. Det bidrar til at ungjentene våre får utvikle seg sammen med rutinerte spillere og at det forhåpentligvis vokser godt i innebandymiljøet i mange år fremover🙂«.

Aleksander:

Om kampen: «Vi starter forberedelsene til seriestart med en kamp mot Ski som ifjor spilte i 1. divisjon. Vi starter kampen litt på hæla, men klarer å få tak i kampen utover i 1. periode. Mye positivt å ta med seg, og en godkjent første gjennomkjøring. Dette er noe og bygge videre på, og en super start for samarbeidet mellom oss i St. Croix og Slevik på damesiden».

Trykk på banner for å komme til St. Croix innebandyklubb på facebook.

Fiona, leder i klubben om samarbeidet:

St. Croix IBK har stort fokus på å utvikle innebandy for jenter og damer i egen krets og få klubbene til å spire og gro igjen. Da vi hørte at Slevik som har jobbet så iherdig for å samle er damelag måtte trekke seg fra dameserien, tenkte vi at vi klubbene har et ansvar overfor hverandre og sørge for å hjelpe hverandre med å bevare og forhåpentligvis rekruttere flere spillere slik at vi en dag igjen kan starte opp en egen jente og dameserie i egen region igjen. Vi forhørte oss med NBF om mulighet for å samarbeide med klubber uten å måtte melde overgang, slik at bla unge spillere som spiller på aldersbestemt kan spille med klubben sin og samtidig få spille i dameserie i annen klubb. når ikke tilbudet finnes i egen klubb. Vi ble informert om at det fantes en regel i kampreglementet som åpnet opp for et samarbeid mellom lag for nettopp dette formålet. Vi tok umiddelbart kontakt med Slevik og skisserte et forslag til samarbeid og hva vår hensikt med samarbeid er. Parallelt med dette tok sportslig ansvarlig Ole Richard Pedersen kontakt med klubben vår om samme mulige samarbeid med deres alderbestemte G-17. Begge klubber ble enige om å søke kretsene om dispensasjon for å samarbeide i både aldersbestemt G-17 og damer senior.

«Vi håper våre klubber kan gå frem som et godt eksempel på hvordan man kan samarbeide for å bevare og rekruttere flere spillere til den spennende og viktige sporten vi driver med».

Forsøkt tidligere:

St.Croix har flere ganger tidligere forsøkt å få til et samarbeide på damesiden, uten hell.

Uvitenhet, lojalitet og redsel for å miste egen spillere har vært årsaken til at man ikke har samarbeidet men, resultatet har vært nedleggelse av både aldersbestemte og nesten alle damelag og jentelag i egen krets. St. Croix damelag tok selv initiativ til å melde seg på serie i Oslo for to sesonger siden. Dette har utviklet gruppen og denne sesongen prøver de seg i 1 divisjon etter å ha vunnet sin serie i 2 divisjon i forrige sesong

Trykk på banner for å komme til Slevik innebandy på facebook.

Bilder fra kampen:

Laget hadde første treningskamp mot Ski IL i Borgehallen.

Se bilder fra kampen her:

Print Friendly, PDF & Email