Siste kamp i grunnserien for H3

Mandag kveld, en av de siste i Januar. Kulda har forsvunnet litt, selv om det ikke er helt slike forhold man kanskje er vant til å se pirater i på film og serier. Uansett finnes det noen pirater i dette klimaet også, og de skal spille siste kamp i «grunnserien» hjemme mot Råde.

5-6, (1-2), (1-1), (3-3).

Litt lavere der Simen 😉

1 periode:

Det starter relativt greit og rolig for seg, lagene ligger og venter tålmodig på hverandre og klarer å spille opp angriperne sine et par ganger i starten. Ikke noe «heisa-stemning» men likevel en kamp med litt trøkk i. Etter et par sjanser til begge lag er det først Råde som åpner scoringslista med å sette 0 – 1 etter 07:43. Vi responderer godt og biter oss enda litt hardere fast i angrep, Råde får faktisk litt varm luft rundt øra nå og vi får fyrt av et par skudd. Så! 08:51, Mathias Møller håndterer ballen lekkert, spiller opp Maxi som bruker rekkekameratene sine før han får tilbake ballen, han ser undertegnede ligge like alene og ensom som en munk på midten. Ballen spilles ut, og det dras til på direkte dragskudd. Tjoff! Og der satt den! 1 – 1 etter godt spill.

Det bølger jevnt og trutt frem og tilbake, dette er to lag som står godt til hverandre, men Råde klarer igjen å ta ledelsen etter 16:33. Det blir resultatet etter første periode og vi går til pause med dette.

Kenneth Stensli i godt driv…

2 periode:

Vi snakker i garderoben om at vi må få litt mindre strekk i laget, og ikke gjemme oss for hverandre. Og ha øya litt mer åpne enn hva vi hadde i første perioden.

Vi går utpå og starter midtperioden. Vi fortsetter å ha godt spill i angrep og tvinger frem flere redninger fra Rådes keeper, i tillegg har vi ikke mindre en 3(!) skudd som sitter i stengene. Og den ene, fra Kenneth Stensli, skal man ikke se bort i fra at VAR faktisk hadde tatt en ekstra titt på. Nærmere mål kommer du rett og slett ikke. Til tross for at det ikke «skjer allverdens» og bølger også i denne perioden jevnt og trutt frem og tilbake. Begge lag får skutt, og vi leverer faktisk ganske så bra i det offensive spillet vårt. Vi mangler bare å sette flere kasser nå, så er vi der. Det skal faktisk gå helt frem til 17:52 før periodens første mål kommer. Det er Oddvin «Lynet» som drar med seg ballen opp fra forsvar, sender en diagonal pasning over til «Halvard Godstog A/S» som har plassert er helt ypperlig på skrått for målet og kan stå og bare banke inn 2 – 2!

Perioden fortsetter som det har gått igjennom hele, men Råde klarer å krangle inn et mål i det sluttsignalet for perioden lyder. Målet godkjennes og vi går til pause med 2 – 3.

«Nei, skyv dere oppover æ! Så jeg kan sitte her!»

– #59 Sven «luringen» som på død og liv skulle sitte ytterst på benken og ha «vindusplass»

3 periode:

Vi fortsette pausepraten fra forrige pause, hvor vi terper litt på de samme tingene samt defensiv posisjonering. Nå er det ut og krige!

Vi går utpå, og får en knallstart på siste periode. Allerede i vårt andre bytt sitter utligningen! 3 – 3! Og det er Simen, som har kommet tilbake etter å vært med Slevik på aldersbestemt NM-spill. Scoringen er assistert av Halvard.

Så kommer det en periode hvor vi blir litt sløve i det vi driver og inviterer dessverre Råde mer og mer over til oss. Råde tar invitasjonen de og setter 3 – 4 etter 07:25 på klokka. Så tar vi oss sammen, nå er vi mer nøyaktige i det vi foretar oss, vi jobber godt, finner hverandre og kjemper om løse baller på en annen måte enn tidligere i matchen. Så etter 13:33 på match-uret får Helfredsen en ball, drar seg ned mot rundvantet, og parkerer den påhengende Råde-spillern der før sette fart bak kassa, drar seg rundt på siden og lett bare slipper en hard backhandpasning til Halvard som kriger i midten. Klakk sa det og dermed var det 4 – 4! Vi er med nå! Vi kjemper! Vi er der! Mathias tar med seg ballen fra forsvar, opp igjennom midten, drar av en Råde-spiller og fyrer løs. Tverrligger! Og dermed noteres ball nummer 4 i rammeverket denne kvelden for oss.

Ikke lenge etter følger vi dessverre ikke helt med i forsvar og Råde får, etter 15:02 på klokka, 4 – 5 etter et frislag fra rundvant. Men vi gir oss ikke vi. Kun 53 sekunder senere er Stensli fremme etter flott forarbeid av Kenneth «Børsten / Greker’n / Børstetenikhos» kjært barn har altfor mange navn, har jeg hørt, gir ballen til Oddvin, og denne gangen sitter ballen innafor stengene og vi har nok en gang utligna! 5 – 5!

Man skulle vel nesten tro vi var en jaktbikkjer på et vellykka jaktlag, for aldri før har vi henta opp hver eneste scoring, og så mange ganger, som i denne kampen.

Dessverre ender det i tårer og spilt melk, eller hva man skal kalle det, siden råde 2 minutter og 1 sekunf før slutt får satt 5 – 6. Og dette målet klarer vi dessverre ikke å hente opp. En meget spennende kamp, som selv dommerne påpekte, ender derfor med sluttresultatet 5 – 6 til Råde.

Surt, men når man får det litt på avstand så er ikke kampen så ille. Vi spiller godt og leverer bra i angrep.

Juryen kåret # 95 Mathias Møller Pettersen til BB i dag.