Siste dagen i februar. Kulda har kommet snikende tilbake til kveldens kamp mot Horten Dragons i Borgehallen.

Vi har stor mangel på folk til dagens kamp inkludert keeper. Heldigvis stilte Maxi seg i buret som en ekte lagspiller. Dermed klarte vi heldigvis å forme et lag som kunne gjennomføre matchen mot Horten.

For første gang denne perioden ble vi spurt av motstanderlaget om vi kunne åpne dørene fordi det var så varmt i hallen. Så Fredrikstad kommune har gjort en god jobb, TAKK !!

1. periode:

Vi har egentlig en ganske OK start til tross for at forsvarlinja vår ikke sitter helt som ønskelig. Vi får lov til å prøve å bygge opp spillet ikke mer enn 1 eller 2 ganger før gjestene presser oss høyere og høyere, noe som fører til at vårt oppspill uteblir. Vi blir slående litt lang og planløst, noe som gjør at vi ikke får etablert eller holdt ballen noe særlig fremover. Det går 9 min 30sek før 0-1 kommer i favør Horten. Kun 2 min senere står det 0-2 etter en meget god styring fra Horten så det er ikke noe å få gjort gjestenes andre mål. Deretter klarer vi å rydde unna og holder nesten alle gjenværende minutter av første periode, men med halvannet minutt igjen klarer Horten å trykke inn det tredje målet. Vi går til første pause med 0-3. Kan bli bedre, men fornøyd til tross.

• Periode:

I pausen har vi frisket opp hva vi skulle gjøre i forsvar og linja vår ligger bedre nå, selv om Horten scorer 1:42 ut i perioden. Deretter skal Horten få slite med å sette flere mål. Vi kommuniserer bedre bak, og tør litt mer fremover. Maxi i buret gjør flere gode redninger og backene våre er pålogga og kjapt ute i skudd. Vi holder nesten resterende av perioden uten å slippe inn mål, men Horten er heldige på tiden 19:02 kommer et skudd som treffer en St. Croix-kølle og spretter utagbart for keeper i mål. Bortelaget vinner perioden 0-2, surt med det siste målet, men til tross så er vi fornøyd med prestasjonen.

• Periode:

Vi bestemmer oss i pausen for holde oss mer til faste mønstre når vi skal angripe og hva vi skal være obs på i forsvar. Perioden starter friskt hvor vi får en mulighet etter at Mathias blokker et pass og på ekte Maradona-vis drar seg igjennom alle sammen helt frem til keeper. Dessverre vil det seg ikke og Horten målmann får notert en ny redning. Oppspillene våre er ikke helt der vi vil ha de hva gjelder funksjon og kvalitet, men, vi får spilt ballen i angrep flere ganger og både «Passi the Pirate», Simen og Casper er frempå med skudd og gjennomspill. Deretter klarer Horten å få et noe mer etablert angrepsspill igjen etter at vi har vært flinke til å stenge de ute fra «slottet». Men det kommer en liten periode hvor Horten er ekstremt gode og scorer 2 mål på 2 min.Deretter bølger det frem og tilbake hva gjelder skudd og muligheter, men vi skal nok være ærlige å si at bortelaget stod for flere av disse enn hjemmelaget. Det jobbes godt, som det har blitt gjort hele kampen igjennon, men dessverre så klarer Horten å sette 2 kjappe til, så nå står det 0 – 9 på tavla. Mot slutten av kampen bestemmer vi oss for å «gi litt f…» og pushe fremover. Og jammen blir det ikke farligheter av det også. Vi får 2 gode skudd fra Casper, Simen og Hans Jakob finner hverandre og tvinger frem redninger fra Hortens keeper. I tillegg for vi 2 skudd fra undertegned som «stryker stolpen», som han selv liker å tro i det minste. Mathias er også nok en gang frempå og treffer stanga på volley. Vi jobber og jobber, og med 6 sekunder igjen så sitter endelig det vi har jobba for. Simen, etter pass fra Casper, tar ballen på halvspretten og legger en liten «dunk» på den over keeper og i mål. 1-9!

Dette blir også sluttresultatet.

Alt i alt, det finnes forbedringspotensiale, men vi ser at vi kan være inne på noe når det vi trener på begynner å vises og gi avkastning. Gutta legger ned en upåklagelig innsats, og leverer bra med tanke på at vi tross alt møter serielederne, som for øvrig beviste hvorfor de leder serien, og med tanke på at vi manglet mange spillere samt keeper. Vi synes resultatet egentlig er helt greit forventingene tatt i betraktning og er egentlig ganske fornøyde med selve matchen og prestasjonen.