Et sterkt redusert herrelag fikk det tøft i Oslo.

Herrelaget hadde flere tunge fravær som gjorde oppgaven vanskelig, men de som fikk en sjelden sjanse fra start visste innsats og ga Vålerenga kamp så lenge kreftene holdt i Bjølsenhallen.

Den utsatte kampen mot VIF ble spilt i samme hall som damelaget feiret sitt seriegull for noen uker tilbake. Marius Jakobsen, Kristian Holme, Magnus Johansen, Christian Brevik og Mathias Kristiansen var alle utilgjengelige til kampen. Dette bar dessverre kampen preg av…

Før de få hjemmesupporterne som hadde tatt turen fikk satt seg ned så visste den nykomponerte rekka med Christoffer Tenold og Mike Mozer seg frem med vakkert spill og gutta tok ledelsen. Vålerenga skulle komme tilbake to ganger, før Tenold var igjen frempå og sørget for 2-2, etter pasning fra Markus Hanstad. Men VIF fikk igjen ledelsen, og kunne etter den første perioden gå til den første pausen med 4-2 ledelse.

Tror Vålerenga allerede hadde vunnet kampen under oppvarmingen, men de som spilte for piratene spilte klokt og ikke minst disiplinert defensivt. Kristian Brevik i målet stopper de ballen han skal. Følte at vi hadde en bedre pauseprat enn det VIF hadde selv om de ledet, forteller Christian Brevik som tok rollen som trener sammen med Ketil Holmen i kampen.

Vålerenga kom ut til andre periode med høyere ball tempo og tok mindre risiko enn de gjorde i den første perioden. Det sørget for at de fikk en 6-2 ledelse midtveis i kampen. Vår kaptein Enholm sørget for 6-3 og Bjølsenhallens minst populære mann, Teodor Tvete sørget for 7-4 ut i den siste perioden 😉

(Håper Teo har ristet av seg skadene og er klar for neste kamp).

Kampen ble preget av mange 50/50 dueller og dommerne hadde nok å blåse på til tider. Det gikk så hardt for seg at dommerparet Halvorsen/Johansson sørget for at lagene på et tidspunkt måtte spille 3 mot 3.

Selv om det blir delt ut 18 minutter utvisninger, selv om de nok kunne blåst for ennå mer. Det ble til tider «ville vesten» utpå der, men gutta stod opp i duellene og ikke viket oss i «en mot en» duellene. Ikke lett å dømme 1.div, så de får absolutt godkjent fra vår side, forteller Brevik som får med seg Holmen på uttalelsen.

Dermed ble det tap for herrene mot serielederen, men vi reiste hjem med hevet hodet med at det er flere spillere som kanskje ikke har fått så mye spilletid denne sesongen ga en god søknad om dette fremover.

Gøy å se at vår beste spiller for dagen gjør to mål, forteller Ketil Holmen som sikter til Christoffer Tenold.

I tillegg synes jeg Enholm gjør en av sine bedre kamper for sesongen, hvor også Simon Tinnlund Johansen gjør en godkjent kamp på sin centerplass. Men vi visste at det kom til å bli tøft her i dag, da vi manglet tre poengsterke spillere, avslutter Holmen.

Nå venter Bækkelaget hjemme i Borgehallen mandag 6. februar kl: 20:00 for A-laget. Da satser vi på at de fleste som dessverre ikke kunne spille i Bjølsenhallen på torsdag er tilbake og at vi utnytter hele laget i kampen mot mot Bækkelaget som ligger på plassen under Vålerenga.

Vi skal også snart møte Horten i Regionscup kamp.