Oktoberkveld og midtukekamp. Den kalde lufta har lagt seg over byen denne kvelden og vi gjør oss klare til kamp. Vi møtes til hyggelig prat i en av byens finere haller før vi går mot garderoben. I garderoben er det god stemning og forberedelser av skikkelig «bredde-idretts-kvalitet» med reisehistorier og vitser som sitter løst. Dette er en god gjeng!

Print Friendly, PDF & Email

Før vi gyver løs på dette innlevelsesrike referatet, vil vi gjerne takke denne fantastiske gjengen for innstillingen de har. Det burde vært en premie for lagsamhold og positivitet. Det er slik man skaper og holder på en flott gjeng. TAKK !

1 periode:

Vi starter relativt OK, men er noe stresset med ball. Vi holde unna de første minuttene, men klarer ikke å skape noe fremover ettersom vi ofte slår ballen litt «planløst ut i intet». Så kommer Fredrikstad frempå og setter kveldens første. Fredrikstad får også to mål til av det litt heldige slaget som «Pæssi the Pirate» i mål er sjanseløs på. Denne perioden begynner å bære preg av at vi ikke er «helt der». Vi sliter fremover, skaper lite til ingenting, vi er «slække» i markeringene og stressa med ball. Fredrikstad klarer å sette 3 til før det er pause, og derfor går vi litt slukøret i garderoben med 6-0 i sekken.

2 periode:

I pausen gjør vi noen oppstramminger og korrigerer oss selv litt. Vi er også enige om at nå har vi sluppet inn 6 mål, så det er ikke noe å være nervøs for lenger. Ned med skuldrene og opp med huet og disiplinen.

Og jammen om det ikke fungerer også! Dette er noe helt annet enn hva vi viste i første periode. Vi er smarte i det defensive, vi holder den berømte «linja» vi har trent på tidligere og med hvilket resultat? Jo: Fredrikstad får ikke gjennom EN ENESTE tversoverpasning i midten. Vi stenger de så å si totalt ute med godt forsvarspill, samt at Tor som har kommet inn i målet i 2 periode har noen enorme redninger med bein og slengeredning en fotballkeeper verdig! Fredrikstad bruker 13 minutter før de klarer å score sitt eneste mål for perioden. Men dette er meget godt spill av et sterkt Fredrikstad-lag, så vi skal ikke ta fra de gleden ved den flotte scoringen. Men denne perioden viser vi mye mer ro med ballen, samt at vi har hevet hodet og fått opp øye litt så spiller vi oss til flere sjanser. Totalt burde vi kanskje satt 2-3 mål i denne perioden. Men det blir i det minste mål. Den tilbakevendte piraten Jens Helfredsen serverer debutanten Kristoffer Mathisen med en pasning gjennom Fredrikstads backer. Kristoffer er kald som en Carlsberg i butikken (Red.Merk: Her aner vi ikke i sportsligutvalg, hva (K) Henriksen snakker om) og drar ut keeper på flott vis og setter dermed sin første scoring, i debuten!

Vi går til pause med perioderesultat: 1 – 1

3 periode:

Vi bestemmer oss for å gå ut og fortsette slik vi gjorde i midtperioden. Og til og med prøve å nulle ut, eller vinne, den siste perioden.

Vi starter bra. Meget bra. Vi er rolige, disiplinerte og løsningsorienterte. Vi lar oss ikke stresse, og klarer å spille oss til flere sjanser. Simen har blant annet en rakett i maska på keeper, Tobias jobber utrettelig og stryker stolpen og «Helfredsenior», altså den eldste av Helfredsen-brødrene, tvinger fram to gode redninger av keeper. Vi slipper dessverre inn et mål til, men også dette er etter godt samspill av Fredrikstad. Men vi fortsetter å stå opp for hverandre og Tor varter opp med 2 kanonredninger hvor vi kan gå på kontra. Vi klarer dessverre ikke score på disse sjansene, så Fredrikstad vinnner perioden 1 -0.

Sluttresultat 8-1 til hjemmelaget. Første perioden blir så som så, men 2 og 3 periode er veldig bra. Stor stå-på-vilje, samarbeidsvilje og arbeidsinnsats fra samtlige, og positivitet og backing av hverandre hele veien, fra start til slutt, uansett resultat! Herlig stemning! Og dette tar vi med oss videre. Alt i alt er vi relativt greit fornøyde med matchen. (Hvis vi «glemmer» 1 perioden littegrann).

Dagens visdomsord:

«Spis gul snø, det kan være øl»

Poeng:

#16 Kristoffer Finstad Mathisen 1-0. (Vi GRATULERER med scoring i første match 🙂

#29 Jens Bergerud Helfredsen 0-1.

Alle har god innsats og presterer jevnt over bra, men det er 3 stk som stikker seg ut.