Du har helt sikkert sett «bare Morten» i spilleboksen eller på en stol i ett rundvant, med en blokk i hånden. Hva er det han noterer? Min første tanke var skuddstatistikk. Og det var forsåvidt riktig, men det er så mye mer. Så da måtte jeg bare spørre; «hva kan du lese ut av dine tall»?

Googler man statistikk sier Wikipedia:

Statistikk er tallfestede innsamlede opplysninger, samt faget som omhandler innsamling, bearbeiding, analyse og presentasjon av tallfestede opplysninger. Statistisk metode er en gren av matematikken som tar for seg analyse av tallfestede dataobservasjoner og sannsynlighetsregning.

Statistikk kan brukes til så mangt, mange husker «Supperådet« der dette trekkes ut til det latterlige. Men brukt riktig kan det gi mange fordeler.

Morten Sandmæl ser ut som han ser rett i veggen på bildet. Men han har god oversikt over kampen, selv om han innrømmer at han ikke ser en innebandykamp slik som de fleste andre. Han er konsentrert på ballen og ser stort sett ALT fra vantet og 40 cm opp 😉

Skudd, pasning, boxplay, kamptid

Bare Morten har som regel med seg en medhjelper, noen ganger er det (sjefen i huset) Anja, andre ganger er det Kenneth Magnussen (her kommer Kenneth).

De fordeler oppgavene og registrerer alt fra skudd, pasninger, boxplay, powerplay, redninger, blokker, skudd mot vårt mål som stoppes av våre backer, antall pasninger pr spiller, antall tapt og vunnet dropp pr spiller.

Trykk på banner for å kjøpe billetter til senior NM i Kongstenhallen.

Det som registreres i MinBandy som skudd på mål er kun de som målvakten redder, selv skudd i stang/tverrligger teller ikke som skudd på mål i MinBandy.

Så når det i MinBandy står det: Strømmen 7 skudd i 1 periode, er ikke det helt korrekt. Våre backer stoppet kanskje 3-5 skudd. Dette kommer ikke fram i noe annet enn bare Morten sin kampstatistikk. Men god informasjon for både spillere, trener og lagledelse.

Her ser vi ett av skjemaene som fylles ut i løpet av en kamp. Jeg klarer jo gjette meg fram til hva noe av det er, men Morten gjør om dette til GULL…. Pirat gull !

Hjemme og borte mål

Hvem var på banen når vi scoret mål og hvem var på banen når vi slapp inn mål. Det er ingenting som slipper unna deres Argus-øyne. Men, alt blir gjort i en forsøk på å forbedre oss. IKKE å fordele skyld.

Viktig er også motstanders plassering når han scorer. HVOR slipper vi inn mål fra og hva kan vi gjøre for å forhindre det. Dette gir ingen «blue print» på hvordan vinne alle kamper, men klarer vi forbedre oss litt etter litt reduserer vi motstandernes sjanse. Og det er jo det all idrett gjelder.

Vi trener på å bli bedre og bedre. Det er ingen skam å tape,

men ærlig talt så har jo alle et ønske om å vinne.

Det er ikke lite tid Morten legger ned på dette. Tiden kampen tar er selvsagt, men å renskrive og legge det inn i excel tar brått 2 timer.

40-49 minutt

Du viste helt sikkert ikke at Statistisk sett er det størst sjanse for at vi scorer mål fra 40 til 49 minutter. Og at det er størst sjanse for at vi slipper inn mål på tiden 33-38 minutter.

De flest mål scorer vi i tredje periode ! (Dette i voldsomt kontrast til hva vi gjorde sesongen før).

Så ting går fremover 🙂

Flest mål

Flest mål på kortest tid kom i kampen mot Bækkelaget da vi scoret på: 50:59, 52:05, 54:56, 56:54 og 59:31.

I en kamp mot Strømmer slapp vi inn to mål på 45 sekunder 🙁

Vi har hatt 28 powerplay og scoret på 11. (Her er det forbedringspotensiale).

Vi har spilt 42 boxplay og sluppet inn 11.

Hyggelige stolper

Og da er det ikke røde stenger og tverrligger jeg tenker på, men at årets poengkonge spiller med vår gule og sorte trøye og lyder kallenavnet «Steini» (Les HER:). Det er ikke første gang han mottar denne utmerkelsen, men denne gangen er det for vårt kjære St. Croix «Pirates».

Som vi ser på listen her er det mange som kvalifiserer på toppen av listen. Vi kan bare glede oss til neste sesong 🙂

Vi takker bare Morten og hans hjelpere for det dere gjør for klubben vår. TUSEN TAKK

273 (tok du den?)

Stein Morten Johansen har spilt i Fredrikstad IBK, Slevik «fireballs» men vi er glade og stolte over at han nå er en med på skuta til St. Croix «Pirates». Vi håper vi får gleden av å juble for dine mål i mange sesonger til.