Fredag. Ny match. Hjemmebane. Årets siste hjemmekamp for C-laget skulle foregå denne fredagskvelden, og alle mann var tente på å sende Sarpsborg Smurfs… ehm.. Sharks var det, hjem tomhendte.

Med en klubb og ressurspersoner som disker opp med mat før match, line ups, folk prøver nye køller, og noen nye rekker, så måtte vel denne kvelden ikke gå annet enn annerledes fra tidligere kamper. Og vi ga det et godt forsøk!

1 Periode

Vi er alle enige om før matchen om at vi skal ha fokus på 2 ting når vi inntar banen:

1: Fortsette det knallgode forsvarsspillet fra bortekampen mot Øreåsen

2: Være bestemte i angrep, og tørre å ta kontringene.

Kampen startes og ballen flyttes rundt, man kan se at fokuset er på, for pasningene sitter der vi har planlagt, løpene kommer som avtalt. Og det tar ikke mer enn 2minutter og 30 sekunder før Mathias Møllern finner Patrick foran mål som setter kveldens første scoring. 1-0! Og det er en deilig følelse å kjenne på at man leder. Dessverre holder det ikke like lenge som mot Øreåsen, og på tiden 05:06 utligner Smurfs, nei, Sharks til 1-1.

Men vi henger ikke med hodet, går ut og jobber videre, og ikke mer enn 2 ½ senere er Coach Ketil som noterer at hjemmelaget igjen kan gå i ledelse! 2-1 til St Croix på tiden 07:52.

Dessverre virker det litt som at vi skal dele med oss alle godene fra matchen og mister litt fokus, for kun 14 sekunder senere utligner Sarpsborg igjen. 2-2 etter 08:06. Man kan tanke at det var som den ville vesten de første minuttene med alle scoringene som kom. Men det skulle ikke bli noe mindre «wild west» resten av perioden, for det ble skutt mye! Mathias står meget godt i vårt bur og har 2-3 meget gode redninger etter at Sarpsborg syr seg igjennom midten, før vi selv våkner til liv igjen. Det skytes fra alle rekkene på banen og vi er uheldige og treffer vår egen mann 2 ganger foran mål, i tillegg til at Sarpsborg sin keeper tvinges til å gjøre en redning på strek etter skudd fra Enholm, en redning på skudd fra Henriksen som er centimetere fra å gå inn samt at keeper tvinges til å gjøre en rask sideforflytning og redder et skudd fra Ketil med foten. Vi er nære, veldig nære.

Mot slutten av perioden gjør vi en liten tellefeil og får en 2 minutters utvisning for feil bytte. Det gir dessverre Sarpsborg flere skuddmuligheter enn ønskelig selv om undertallsgjengen står godt, så setter Sarpingene inn 3-2 på tiden 19:52.

2 Periode

Midtperioden skal startes og vi har minnet oss selv på hva vi skal gjøre når vi går ut på banen. Det starter godt og vi har en del ball, og vi er mye flinkere til å bruke alle 5 på banen enn hva vi har vært tidligere. Det resulterer i at backene tas i bruk mye mer og løsner flere skudd, de som spiller foran er flinke til å gjøre seg spillbare og kan faktisk etablere angrep. Igjen er vi nære ved å score flere mål. Enholm fyrer ballen i stolpen, før Patrick har en avslutning som ikke er lange biten i fra å gå i nettaket i stedet for over mål. Gjestene gjør egentlig ikke altfor mye ut av seg de første minuttene, og de få gangene de kommer på en visitt har vi enten en Mathias i mål eller et backpar som plukker opp det som finnes og snur til enten et angrep, eller prøver å bygge opp gjennom et oppspill. Men, så kommer Sarpsborg på en kontring som de tar meget godt. Dessverre. Ledelsen økes på tiden 06:03. 2-4.

Det blir et lite minutt hvor vi ikke henger helt på og lar Sarpingene få spille litt mer ball en ønskelig i «vår sone», men Mathias redder det som kommer i mot. Han er aktivt ute og plukker flere løse baller fra Sarpsborgs spillere.

Så tar vi oss sammen. Vi roer hodene våre og får litt is i magen. Så klarer vi å holde mer og lengre om gangen på ball. Helfredsen er fremme og setter ett skudd i maska på gjestenes keeper, vi treffer ved et nytt skudd igjen vår egen mann fremfor mål i stedet for at den går i nettet. Og Enholm har enda en i stolpen. Men så! Backene får mye rom og fortsetter skuddløsningen, Henriksen plukker en løs ball på midten og skyter, og jammen! Der satt brått årets første! Kan opphentingen ha startet? På tiden 09:29 er i alle fall reduseringen offisiell! 3-4!

Nå blir vi enige om at vi må fortsette slik vi har gjort. Vi må fortsette å skyte, og vi må være aggressive på kassa, så skal vi få utligning! Dessverre glemmer vi mye av det vi nettopp har blitt enige om. Vi blir altfor passive i forsvarsspillet vårt og lar Sarpingene får skyte uforstyrret. Noe som resulterer i mål baklengs. 10:37, 3-5. 12:39, 3-6. Nå er det 3 mål opp. Det virker tungt, men flere av spillerne viser utmerket holdning og gir seg ikke! 15:12 ut i midtperioden er det Mario som finner Enholm, han setter den endelig etter flere skudd i stolpen. 4-6!

Vi jakter videre på ny scoring. Ketil tvinger frem en god redning fra gjestenes keeper, Bare Morten er frempå og prøver seg, Patrick tvinger også frem redning på kloss hold. Jens og Simen Bremtun finner rom og prøver seg. Men vi får den dessverre ikke i mål. Sarpsborg får et siste angrep og de ruller ballen godt, finner rom og setter dessverre 4-7 på tiden 18:18.

3 Periode

Siste perioden, og vi har gått igjennom hva vi må gjøre bedre resten av matchen. Og det virker som det fungere for vi stenger ut Sarpsborg de første minuttene og skaper flere angrep. Vi prøver noen oppspill og får etablert angrep hvor vi får skutt, men dessverre treffer ingen av de 3 første skuddene ramma som Sarpsborgkeeperen sitter i. Men! Etter 03:48 sitter den! Den samme duoen som på vårt første mål, bare i reversert rekkefølge. Mathias Møller setter inn 5-7 etter assist fra Patrick. Vi øyner nytt håp, for nå er det bare 2 mål til Smurfs, nei.. Sharks! Vi er tøffere i forsvar og fortsetter å stenge gjestene ute. Så stepper vi opp enda et hakk, Ketil med skudd i nettveggen, Bremtun er frempå, Henriksen med skudd i stolpen, i tillegg er vi nok en gang uheldig og treffer vår egen mann rett foran keeper, og Mario med skudd i tverrligger. Vi er uheldige nå vil nok noen si.

Vi fortsetter det gode forsvarsspillet og blokker flere skudd. Sven blokker 2 skudd fra Sarp sine backer, Morten blokker skudd fra siden.

Vi en 2 minutters utvisning for hardt spill men undertallsgjengen rir dette undertallet av uten større problemer. Vi fortsette den gode trenden vi er i etter 19 miutter og 2 sekunders spill får Sarpsborg en utvisning. Vi går «all in» og tar ut keeper for å prøve å score med 6 mann mot 4, og jammer er vi ikke nærme også! Keeper med to gode redninger, et skudd som sniker seg rett på utsiden av målet samt et skudd på tennis som ligger nesten parallelt med målstreken bortover. Men så går sluttsignalet.

Kampen ender med 5-7 til gjestene. Synes med resultatet og den lille ufokuserte perioden i 2 periode. Ellers: fornøyd med matchen sett under ett.

C-laget og leiesoldatene vil gjerne takke for god mat, og «godt stell» med spillerne før match! Tusen Takk!