Herrelaget knuste Vålerenga 12-7!

Målfest, publikumstrøkk og seier på hjemmebane for piratene mot Vålerenga innebandy.

godt forsvarsspill bidro til seier i dag.

For en start på hjemmesesongen for piratene! Selv om VIF gir gutta en liten kalddusj kun 1 minutt ut i første periode. Er det ingen tvil om hvem som er best i dag! Piratene virker utrolig revansjelystne etter tapet i Jessheim, og går ut i et forrykende tempo, med et hurtig og giftig overgangsspill. Dette fungerer godt takket være et solid defensivt arbeid og en god målvakt.

02.10.21. St.Croix – Vålerenga 12-7 (5-2) (4-0) (3-5)

1.periode:

Endelig var det klart for hjemmekamp i Borgehallen. Det var mye folk på tribunen og god stemning. Gjestene gir oss en kalddusj da de scorer kampen første mål etter drøye minuttet er spilt. Gutta som i garderoben så på plakaten med bilde av trenerne og teksten «Blø for drakta» skjønte at dette må de ta tak i. Etter 5 minutters spill er det Marius som spiller til Mario som finner nettmaskene og utligningen er et faktum. Midtveis i perioden er det Marius som snapper opp en ball og pang 2-1 til vertene. 25 sekundere senere spiller Christian fram til Holme som setter ballen i mål og 3-1. To minutter senere forserer Joni opp i banen og finner Mario som putter ballen i mål for sitt andre og dermed 4-1. Når det nærmer seg 18 minutter spilt av perioden kommer Joni igjen framover og finner Filip H. som scorer sitt første for sesongen. Mot slutten av perioden reduserer gjestene fra Oslo til 5-2 som blir stillingen til pause. Alt i alt en god periode der gutta gir alt i dueller og trøkker til og viser hvem som bestemmer i egen hall.

2.periode:

Midtperioden fortsetter med samme gode intensitet og hardt arbeid. Gutta gjør en god jobb foran Mathias i kassa som tar det som slipper gjennom blokka vår. Truls finner Christian på løp som kommer gjennom mot målvakten og lurer ballen elegant inn i mål til 6-2. Gutta jobber hardt og vinner dueller og kamper om ballen. Mario jobber til seg ballen og får en god mulighet som ender med scoring, hans tredje for kvelden. Ledelse 7-2 til Piratene. 16 minutter er passert når Mario spiller fram til Håkon som scorer sitt første mål i sin første kamp for St.Croix. 51 sekunder etter spiller Filip H. fram til Mario som setter inn sitt fjerde for kampen. Piratene leder 9-2 til pause.

3.periode:

Denne perioden starter vi forrykende. Bare spilt drøye halvannet minutt når Markus spiller fram til Christian som setter sitt andre for dagen og 10-2. Tolv sekunder senere fyrer Enholm av et skudd som treffer vantet og spretter ut foran målet til Vålerenga, der står Magnus og lemper ballen i nettet og 11-2 til hjemmelaget. Etter dette virker det som vi går ned noen prosent i innsats og vilje. Dette gjøre at gjestene får flere muligheter og reduserer ikke bare en gang, men tre ganger og stillingen er 11-5. Når klokka tikker mot 14 minutter er det Kristoffer som spiller til Fredrik som smeller ballen i mål til 12-5. Kristoffers første poeng i Piratdrakta. Igjen slipper vi Vålerenga til og de reduserer to ganger til før klokka piper for kampslutt. Piratene står igjen som vinnere på banen.

Piratene viste mye bra og spilte godt de to første periodene. Gutta viser gjennom innsats og trøkk i dueller at de kan styre kampen. Viktig å ikke senke innsatsen, da slipper vi gjestene litt inn i kampen. Holde trøkket oppe og vinne kampen om ballen. Backene blokker mange skudd og Mathias står godt bak i målet. Morsomt med mye folk og god stemning på tribunen var det også. Nå blir det noen uker med gode treninger før ny kamp borte mot Bækkelaget 23.oktober.

Dagens BB gikk til Mario som hadde 4 mål og 1 assist.