Det var de hvitkledde som måtte gå planken i det første nabo oppgjøret i byen.

30 års jubilanten Fredrikstad er 3 år eldre, men det var de sorte og gule som beholdt alle poengene i Borgehallen i går. En god kamp av begge lag, med gode dommere gjorde dette til en spennende kamp der vi trakk det lengste strået.

15.10.22. St.Croix – Fredrikstad 9-7 (2-2) (3-2) (4-3)

1.periode:

Så var dagen der her da Fredrikstad stod på motsatt banehalvdel. Dette så ut til å bli et intenst byoppgjør. Det starter noe forsiktig, ingen store muligheter, lagene følte litt på hverandre. Det er gjestene som setter inn dagens første og tar ledelsen etter drøye tre og et halvt minutt. Vi har vårt første skudd når det er spilt nesten fire minutter. Bølger noe fram og tilbake og gjestene løper som de hadde mann med ljåen etter seg. Det er også de som scorer igjen etter seks og et halvt minutt. Vi tar noe mer tak i kampen og kommer til flere skudd. Her må det kriges for hver ball. Vår første målscorer blir Holme som scorer på pasning fra Ole, da har vi spilt nesten fjorten minutter og det står 1-2. Gjestene er frampå med et par sjanser. Ole har igjen ballen og finner Ola som setter ballen i mål og utligningen er et faktum. Perioden ebber ut til 2-2.

2.periode:

Gjesten starter med et lite trykk de første minuttene av perioden. Vi kommer til noen halvsjanser. Marius har ballen og legger fram til Stian som kommer på et godt løp, han plasser ballen i mål og ledelse til Piratene 3-2. Det bølger litt fram og tilbake og gjestene får 2+2 for hardt spill. Vi spiller ballen rundt, Holme spiller til Marius som putter sitt første for dagen, 4-2 i overtallsspillet. Vi fortsetter med å spille i overtall, men det er gjestene som kontrer inn redusering til 4-3. Den var noe unødvendig. Under minuttet senere i samme overtall, setter Marius inn 5-3 etter pasning fra Holme. Mot slutten av perioden reduserer gjestene til 5-4, som blir pauseresultatet.

3.periode:

En tett og spennende kamp fortsetter og det er gjestene som utligner til 5-5 på et kunstmål. Lagene er like langt. Et flott mål av gjestene og vi vil da ikke være dårligere. Ola tar tak i ballen og passerer opptil flere rød/hvite spillere på sin ferd, før han bestemmer seg for å lime ballen i nettet bak gjestenes målvakt og dermed ny ledelsen for Piratene. Drøye to og et halvt minutt senere øker vi til 7-5, denne gang er det Marius som scorer uten assistanse. Vi har et nytt overtall, men ingen uttelling denne gang. Gjestene tar noe over igjen og de scorer faktisk to kjappe mål i løpet et minutts tid. Dermed 7-7 og ny spenning i kampen. Gjestene tildeles straffeslag minuttet etter, skal dette gå gærne veien nå. Fredrikstadspilleren nærmer seg mål og forsøker å lure inn ballen, men nei. Det ville ikke Mathias ha noe av, han redder og vi er fortsatt med i kampen. Det gjenstår 29 sekunder av kampen når Marius spiller fram til Holme som setter inn 8-7, det blir elleville jubelscener. Gjestene tar ut målvakten for å gå for utligning. Stian vinner ballen tilbake og spiller til Marius som nok scorer et av sine enkleste mål, plasserer ballen trygt i det åpne målet og dermed 9-7. Det smakte godt med seier og ekstra godt mot byrivalen.

Dagens BB Teo som jobbet knallhardt og trykket til godt i nærkampene.

Statistikk:

Ola 2+0

Stian 1+1

Marius 4+2

Ole 0+2

Holme 2+2                                                                                                                   ”Piraten”

Dette er første gang jeg har tatt bilde av begge målvaktene på samme banehalvdel under en kamp 🙂