Vi ankommer Marikollen idrettspark som er et flott anlegg i Rælingen kommune rett utenfor Oslo. Fotballbaner, alpintanlegg og en idrettshall med klatrevegg og bane for dagens kamp. Det var ikke langt til skogen her, så vi forstår elgen på Fjerdingby logoen.

Vår kaptein i action.

Referat:

1 periode:

Vi legger ut på den første bortekampen i år, og turen går til Marikollen og Fjerdingby for første gang. Troppen som reiser er preget av mange frafall og det er mange nye kombinasjoner i rekkene. Dette bærer den første perioden preg av og vi starter kampen litt nervøst og ustrukturert. Det er tydelig at vi bærer preg av dette, og vi havner ofte på etterskudd i situasjoner over hele banen. Perioden avsluttes med 0-0 på tavla.

Anette i full fart.

2 periode:

2 periode fortsetter i det samme sporet som den første. Vi sliter med og få tak i kampen, og stresser unødvendig. Vi skaper mer fremover, men skuddene treffer stort sett Fjerdingby’s keeper. Vi slipper også til Fjerdingby oftere i vår sone, og Kira Jacobsen må på jobb oftere. Kira er god gjennom perioden og holder oss inne kampen ved flere anledninger. Vi holder nullen i nok en periode, men dessverre så gjør også Fjerdingby det samme.

Nesten, men ikke helt.

3 periode:

Nå er det alvor og vi vet selv at vi har 20 minutter på og få med oss 3 poeng hjem. Vi blir mer nøyaktige og tar kontroll på kampen umiddelbart. På tiden 02:31 får vi frislag i Fjerdingby sin sone, skuddet går i stolpen og der dukker måltyven opp. Returen setter Stine Åsheim sikkert, assistert av Fiona Pereira Arnesen og vi leder 1-0! Dette tar lufta ut av Fjerdingby og nå er det piratene som bestemmer på bortebane. Vi kjører på videre og har god kontroll. Det skal likevel ta 12 minutter til før ballen sitter bak hjemmelagets keeper igjen. Klokka kommer til 14:14 da Stine kommer deg gjennom alene med keeper, hun gjør ingen feil, setter ballen bak keeper og vi leder med 2! Pasningen denne gangen krediteres Anette Madsen som leverer sin 3 målgivende på 2 kamper fra backplass. Vi trykker på videre, og på 18:45 punkterer Nanna Aaby kampen. Hun tar med omtrent hele Rælingen kommune på løpetur nok en gang, og setter ballen i nærmeste hjørne. Vi holder ut resten av perioden og Kira kan for 2. gang på rad legge ned målet etter og ha gått 2 kamper på rad uten og slippe inn mål (!!) Dette er en skikkelig lagseier som smaker godt, hvor alle 11 gjør en kanon innsats for og dra dette i land.

Vi avslutter lørdagen på tabelltopp, og gleder oss til neste kamp. Denne kommer søndag 06.11, og kaptein Dipa Tangen styrer skuta mot Bjølsenhallen for 3 nye poeng mot OSI.

Vi ønsker og takke de tilreisende piratene på tribunen, og håper at flere blir med de fremover.