St. Croix H3 på tur til Norges eldste by… eller ?

Mandag. Bortekamp mot Tønsberg. Veien var lang, men da var det kanskje greit at banen var kortere? For ja, vi har blitt fortalt at banen faktisk er litt mindre, men at det har blitt innvilget dispensasjon for å spille innebandy i dette idrettsanlegget.

Print Friendly, PDF & Email

1 Periode:

Blåses i gang, og de første 4-5 minuttene preges litt av det man på fotballspråket kaller «Å ta og føle på hverandre», hvis det er lov å si. Det svaier litt, men ingen av lagene mangler noe særlig kontroll på det det meste av det de driver med. Men så begynner vi å ta litt mer tak i kampen. Ballen blir spilt opp til Patrick, som holder roen og ser en ny hjemvendt pirat, Pål Kristoffersen, på tvers som starter sin hjemkomst med å putte en kule i kassa 07:51. Herfra og ut er det mer og mer St. Croix. Tønsberg kommer på en visitt her og der, men skaper ingen farligheter. Vi derimot begynner å se litt konturer av det vi har snakket om og trent på gjennom året, ting begynner å sitte litt annerledes og vi holder ramma litt mer på automatikk. Dette er noe som hindrer Tønsberg mye i det de prøver på. Perioden preges av mye spill, men få avslutninger fra begge lag. Før etter 16:07, når Patrick får ballen, drar seg inn mot midten, Helfredsen klarer å dra på seg først en Tønsberg-spiller, og deretter en til, noe som gjør at det er åpent sånn at Patrick med ro i hodet og is i blodet kan pent sette 0-2 nede i hjørnet. Vi går til pause med 0 – 2 ledelse.

2 periode:

Vi blir enige i pausen om å fortsette slik vi gjør, men å få opp blikket litt for å dekke litt mer rom og finne hverandre bedre når vi går i angrep. Denne midterste perioden preges mye «nesten». Vi klarer å tvinge frem flere feil i Tønsberg-forsvaret. Det er flere gangen at både Simen, Helfredsen og Pål tvinger hjemmelaget til å rote bort eller miste ballen. Det er bare det siste lille som trengs før vi setter flere mål. Pål tvinger frem en god redning fra hjemmelagets keeper før Simen like etter setter ballen rett på utsiden etter en gjenvinning fra presset vårt. Tønsberg kommer kommer på to visitter men Tor tar frem to meget gode redninger fra inventaret sitt. En redning som man faktisk burde få på kamera. Tønsberg kommer opp på vår venstre side, spiller inn i midt, det fintes et skudd og spilles ut til vår venstre igjen hvor det fyres et direkteskudd. Tor for flytter seg raskt over og rekker akkurat å redde ballen armhulen/Triceps ettersom hvordan man ser. Han bestemmer seg for at denne redningen skal han ha og holder ekstra hardt på ballen. Så et lite øyeblikk ser han ut som en alvorlig postmann som på død og liv ikke skal miste pakka si fra under armen. Så det er ikke usannsynlig at det satt igjen litt deodorant på den ballen etter det.

I tillegg tvinger Jørgen frem en redning etter pass fra Helfredsen, Pål tvinger frem redning etter pass fra Simen, og Patrick holde på å sette en scoring på backhand, men keeper får på en eller annen måte stoppet den halvveis over streken med hælen. Hadde vi vært noen divisjoner høyere opp så kan man garantere at VAR hadde tatt en titt på den!

Vi spiser og enda mer fast i kampen og stenger ut Tønsberg mer og mer, og til slutt får vi betalt. Drillo-angrep av høyeste klasse. Roy slår en langball ala «herrelandslaget i fotball 98» og i spissen ligger Pål og setter den klink på volley! Hans andre, vårt tredje og for første gang i pr leder vi med 3 mål! Nå har vi kjørt hjemmelaget hele veien til halvveis i kampen, men så klarer de å score en redusering på

15:56. Så vi fikk ikke kjenne på 3-mål ledelsen med en 1 ½ minutt. Etter dette klarer Tønsberg å jobber seg mer inn i kampen og vi blir litt nedbrutt. Vi slipper til litt flere skudd og er litt ukonsentrert i det vi driver med. Og Selvfølgelig, 6 sekunder før pause klarer Tønsberg å score. Utagbart for Tor. Vi går til pause med 2-3, men fortsatt er det en ledelse!

3 periode:

3 periode starter de første 2-3 minuttene med at vi har en god åpning, men så begynner det å svaie, og da skjer det dessverre. Vi mister hodet litt og gir Tønsberg muligheten til to lette og enkle mål. Vi tar en time-out for å samle oss. Det virker til å ha litt effekt, for selv om Tønsberg har jobber seg mer inn i kampen, så klarer vi å holde de for det meste unna. Vi bestemmer oss for å presse høyere og med tvinger vi frem flere feil slik vi har klart tidligere i kampen. Så etter et Tønsberg angrep kommer vi på et raskt angrep. Ballen spilles tvers, så opp langs vantet til Simen som drar seg inn. Rolig og kald, med all tid i verden, virker det som, sette han utligning oppe i krysset! 4 – 4!

Men det går dessverre ikke mer enn 30 sekunder før vi mister det helt og Tønsberg er igjen oppe i ledelsen. 5 – 4. Minuttet etterpå klarer de å legge på til 6 – 4. Herfra prøver vi å jobber oss inn så godt vi kan, vi presser litt høyere, trykker hardere. Oddvin kommer med ballen, drar seg inn mot midten og holder på å sette en i krysset han også, men her er hjemmelagets keeper med og hindrer ny redusering. Det skjer ikke så altfor mye mer i resten av kampen annet enn at det preges mye av at vi prøver men det vil seg ikke. Kampen ender 6 – 4 til Tønsberg.

Vi trodde det skulle gå denne gangen, men det med å bli et nytt hull i skroget etter denne matchen.

Og for å toppe det hele: da sultne pirater bestemte seg for å ta en burger og litt samhold før ferja tilbake til den «riktige» siden av fjorden, så hadde selvfølgelig Burger King stengt 6 min før vi nådde fram. Det må jo være den eneste «BK’en» som stenger på det tidspunktet, for ALLE andre har jo oppe 1 timer lenger. Så joda, det ble en «sånn» dag.

Det er flere som egentlig utmerker seg positivt og spiller en god kamp, så BB er det god konkurranse om. Men valget havner etter en gjennomgang, på Tor, da han har 3 redninger som fort kan være matchavgjørende på hvilken som helst annen dag.