Treningskamp mot Greåker (herrer A)

Piratene holdt torsdag kveld lenge følge med et litt reservepreget Greåker elite.

Marius hadde assist til Christian når St. Croix gikk opp til 4-5 halvveis i kampen. Dette kunne slå begge veier!

Sett gjennom Jørns øyne…

Kamp mellom St.croix og Greåker.

Vi møter et Greåkerlag med unggutter og noen etablerte så dette blir en tøff nøtt å møte til dyst. Men vi går ut i høyt tempo og er med fra start og lar ikke gjestene få noe gratis i duellene. Greåker får 2 mål etter fint spill men vi holder koken og jobber og sliter i motstanderne så de må virkelig jobbe hardt for å holde oss unna en redusering. Men i dag er det  trøkk i gutta og vi reduserer Kristian og Enholm skulle ikke være noe dårligere og fyrer løs med kanonen fra egen banehalvdel og den smetter inn og det står 2-2. Greåker har nok mest ball men vi er på og gjestene virker ikke til å like dette noe særlig og virker litt frustrerte til tider. Men så vil den lille ballkunstneren vår Mario gjøre det selv og da sto det plutselig 3-2 til  våre pirater. Greåker prøver febrilsk å redusere og når vi får en utvisning så tenker vel alle at nå kommer det, men gutta rir av utvisningen. Vi går til pause med 3-2 ledelse etter oppofrende spill og innsats over hele linja.

Gjestene kommer ut og liker nok ikke å ligge under for oss og de skrur opp tampoet fra start og det går fort nå, men vi henger med. Men nå får vi kortere tid på oss når vi vinner ballen pga temposkiftet som Greåker har. Vi blir litt stresset når vi vinner ball og mister den litt for fort og blir litt raske med å sende den avgårde og da blir vi ofte brutt. Vi holder stand i 9min før det kommer en redusering og det står 3-3. Så glipper det litt for oss for det går fort ute på her nå og gjestene setter 2 raske til og det står 3-5. Så drar bulldogene på seg en utvisning og Christian P lader kanonen og det blir redusering til 4-5. Syns vi gjør mye bra i denne perioden og tør og jobbe med vårt eget selv når tempoet blir høyt og det er moro å se. Perioden ebber ut med en ledelse til gjestene men vi henger med og gjør det ikke lett for de røde.

Sisteperiode begynner og vi får en dårlig start og gjestene setter 2 raske og det står brått 4-7. Gjestene holder tempoet oppe og vi sliter litt med å henge med og blir litt stresset av dette og gir bort/mister ball litt for enkelt. Men dere skal ha for at dere aldri gir opp og vi har flere farlige målsjanser, men en opplagt sisteskanse hos de røde er god og litt heldig innimellom og reder. Men vi viser at vi kan og har noe bra på gang. Vi kommer mer med i kampen igjen men mangler det siste giret men viser at vi er gode når spillet og innsatsen er på. Greåker setter noen til og det står 4-12. Men vi måtte jo ha et til og like før slutt så setter Mario sitt andre etter et flott gjennomspill av Jon Andreas og Mario tar den på volley, dagens mål syns nå jeg smile. Syns vi gjør en god kamp mot en god motstander og viser at vi kan når vi vil, selv om vi blir slitne i siste periode og de kanskje kommer til sjanser som blir til mål som de ikke fikk når vi var mer med. Men alt i alt så syns jeg dette var en god kamp fra laget og bedre enn sist kamp. Så dette lover godt guttær.

Jeg gir dagens bestemann til Mario for sin innsats og den lille teknikeren han var idag, et uromoment for gjestene gjennom hele kampen.

Sett gjennom Jørn sine øyne.

Ole Sydvold Johannessen i farten.

«Piratens tanker om kampen»

«Piraten» vis navn ikke må nevnes på de 7 hav har også skrivekløe etter et langt pandemiår, hans tanker kommer her:

1.periode:

Ny treningskamp mot god motstand, etter treningskamp mot Slevik på klubbens Kick Off. Denne gang kom bulldoggene fra Greåker på besøk til Borgehallen. Piratene med flere nye spillere og klare for å krige mot bulldoggene. Bra tempo og trøkk i åpningsperioden. Greåker med ballkontroll i starten og med flere forsøk på skudd mot Jørgen i mål. Gutta er fullt på høyde, men det er gjestene som scorer først. To kjappe mål i løpet av 46 sekunder. Piratene er også frampå og skaper sjanser. Holme setter inn reduseringen på pasning fra Fredrik. To minutter senere utligner vi med et langskudd fra Enholm, pasning fra en av de nye på laget Christian Pedersen. Vi får også tildelt straffeslag, men den muligheten redder gjestenes målvakt. Bare halvminuttet etter er det vår nye nummer 87 Mario Berntsen Thornquist som snapper opp ballen fra gjestene og kommer mot gjestenes mål. Mario setter ballen elegant i mål og ledelse 3-2 for Piratene. Gjestene liker nok ikke dette. De har et brukbart trøkk og kommer til noen sjanser. Jørgen er der han skal og gutta blokker godt, dermed pause med ledelse til hjemmelaget.

2.periode:

Midtperioden fortsetter med spill og sjanser begge veier.  Midtveis i perioden scorer Greåker to kjappe mål igjen ved to gutter som spilte i St.Croix i yngre dager, Daniel Svendsen og Liam Edvardsen.  Perioden er jevn og gutta henger godt med. Mathias bytter plass med Jørgen i mål. Greåker har noen sjanser og igjen er det nevnte Svendsen som scorer for gjestene som øker til 3-5. Gjestene får en utvisning og i overtallet spiller Marius ballen til Christian som scorer enkelt. Mye trøkk fra Greåker etter dette og Mathias står i veien for flere skudd. Perioden ender med ledelse 4-5 til gjestene.

3.periode:

Det er Greåker som kommer best i gang denne perioden. Under minuttet er spilt når de øker til 4-6. 4-7 kommer drøye to minutter senere. Gutta biter tennene sammen og jobber på i denne perioden. Gjestene har mye ball og skaper sjanser. Igjen scorer gjestene to raske mål og øker ledelsen til 4-9. Mye Greåker og de kontrer når vi satser framover og før perioden er over har de puttet tre mål til. I kampens siste sekunder Spiller Joni fram til Mario som setter sitt andre mål for kvelden og kampens siste. Gjestene vinner til slutt 5-12.

Piratene viste mye bra og hang med de to første periodene. Skaper også sjanser og laget viser at de blir å regne med når serien starter senere i høst. Trenertrioen har gjort en fin jobb med laget som vi gleder oss til å se mer av.