Bildeter fra kampen mot Greåker 2

Bildet er fra kampen mot Greåker 2.

Øreåsen – St Croix 3 (Øreåsenhallen)

5         –       3

Turen går denne ellers så kalde torsdagskvelden til Øreåsen for å møte de til en tøff bortekamp. Øreåsen ligger ganske langt opp på tabellen, så kampen skulle nok overraske flere over hvor jevn den faktisk er.

1. periode

Vi går ut til match med 2 enkle forutsetninger: være knallharde i forsvar og være bestemte i angrep. Og jammen om det ikke funker også!

Øreåsen får riktignok kveldens første «kasse» etter 07:42, men der vi har hatt en tendens til å miste litt fokus og kanskje hodet etter tidlig mål i mot snur vi heller om og jobber enda hardere. Øreåsen går på en 2 minutters utvisning for feil bytte. Powerplay, dette har vi gjort før, og vi gjør det igjen. Powerrekka står glimrende og triller ball Sven legger en lur pasning til Mathias som igjen finner Kenneth på bakerste som har all tid i verden, og 1-1! Utligning.

Perioden fortsettes med godt spill, vi er trygge i forsvar og tøffe i angrep. Og vi er mye flinkere til å utnytte alle 5 spillere på banen, det resulterer i at backene også får skutt litt. Og på tiden 18:38 er det «Der Deutsche Schlager» Karl-Richard som sender en ball fra backposisjon i retning mål, hvor Mathias har plassert seg smart og kan styre inn skuddet fra Karl-Richard. Dermed leder vi nå 2-1. Vi rir av det siste minuttet i perioden og går inn til pause meget fornøyde.

2. periode

Vi blir enige om at vi skal fortsette som vi gjør, men prøve å puste litt mer så vi ikke blir stresset. Vi går ut i andre periode med en god start og samme tempo og taktisk disiplin som vi hadde i første. Det er noe som fungerer meget godt. Øreåsen blir frustrert, de blir stresset, de blir rett og slett nedkjempet. Til tross for dette er de et godt lagt og får noen skuddmuligheter fra langt hold, men dette er sukkertøy for Tor som fremstår meget trygt i mål. Vi bestemmer oss for å kjøre etter et par minutter med nedstenging fra Øreåsen, og vi får vel ikke til pointen og oppspillet perfekt hver gang. Men de gangene vi har planlagt hvordan den skal utføres blir resultatet godt. Vi får faktisk etablert angrep. Dette er noe som stresser Øreåsen og deres keeper må i aksjon flere ganger. Dette resulterer i en redning med maska fra Pål, en redning på strek med foten etter skudd fra Kenneth. I tillegg er Jens og Niklas frampå og tvinger frem redninger fra keeper. Øreåsen kommer også til noen sjanser gjennom perioden, men Tor er pålogga og har en redning på strek, samt at han slår vekk en løs ball foran mål som en Øreåsenspiller skal til å skyte på. Tor har flere gode redninger og er like delaktig i å ri av den lille stormen vi får i mot i siste halvdel av andre periode. Øreåsen bestemmer for å satse litt mer på kontringer, noe backene våre håndterer utmerket godt. Familieparet Simen og Ronny Bremtun bryter flere gjennom spill og konverterer til angrep. Karl Richard og Sven spiller med taktisk disiplin og stor ro. Dette frusterer Øreåsen som blir smått desperate i jakten på utligning. Øreåsens keeper prøver å kaste en kontraball som Henriksen bryter og slår direkte på Kenneth som er max 7 cm unna å gjøre 3-1. Så det skjedde nok mer enn hva live’n skulle tilsi i andre periode, men til det positive! Vi går igjen til pause med ledelse!

3. periode

Vi går utpå til siste periode med enighet om å slippe skuldrene litt lenger ned og puste dypt slik at vi kan ha kalde hoder gjennom siste periode. Øreåsen har bestemt seg for at de vil ha utligning og starter med et knallhøyt press som vi egentlig håndterer greit de første minuttene, men etter 6-7 minutter begynner vi å glemme litt den taktisk disiplinen og «smartnessen» vi har stått med i hele kampen og tar dermed en «filosofisk» time out for å puste noen ekstra sekunder og påminne oss selv om den defensive taktikken vår. Det ser ut til å funke, for etter time out’en er vi jammen tilbake på nivå igjen og stenger Øreåsen ute, og når de først får skyte så tvinger vi de til å skyte fra vanskelig hold. Vi skaper også sjanser fremover og tvinger Øreåsen sin keeper til å gjøre to gode redninger, samt at deres backer er ute på et par skudd fra oss. Så blir vi litt over midtveis i perioden noget lave. Kanskje litt for lave, for vi lar hjemmelaget komme lenger inn på vår halvdel enn det som er ønskelig. Men vi klarer likevel å stå godt selv om vi prøver å flytte laget noen meter opp. Deretter svinger det i et par minutter før Øreåsen kommer igjennom på en halvveis kontring etter 15:15 i 3. perioden. Og der kommer utligningen de har jaktet på i over 2 perioder. 2 minutter senere er Øreåsen litt heldige og ballen spretter deres vei. 3-2 etter 17:18 på uret. Men responsen fra gutta er fantastisk. Ikke et eneste hodet henger, vi «bretter opp erma» og går og kriger for full maskin. Vi vil ha utligning! Dette gjør at det åpnes opp bakover og Øreåsen får 4-2 etter 19:28. Mange ville kanskje tenkt at det var den matchen, men ikke de som har møtt opp i Øreåsen. Vår egen Niklas Skår kriger inn 4-3 på 19:46 og vi blir enige om at hvis vi vinner ballen i drop nå, så tar vi ut keeper. Vi er akkurat i ferd med å vinne ball og med to stk på mål før Øreåsen får tak i ballen og dessverre klarer å score 5-3 målet på 19:56. Surt. Skuffa over resultatet. Fornøyd med kampen. Idretten er ubarmhjertig til tider.

Sluttresultatet ender med 5-3 seier til Øreåsen, men undertegnede skal si noe som undertegnede ikke pleier å si: I dag hadde vi jammen fortjent mer, for dette resultatet lyver!

Det er mange (egentlig ALLE) som gjør en knall match i dag, men Tor får BB.