Første Regionscup for klubben

Da var det tid for regionscup for C laget, Son var motstander som ble trukket til å ha hjemmekamp denne kvelden. Både kulda og snøen har tatt godt grep over område, så da er det godt å være med en gjeng som varmer garderoben godt! Etter litt om og men fant man frem til «Grevlingen» da vi skjønte det var det hallen het og ikke dyret man skulle lete etter.

Soon – St. Croix 3 | 7 – 6

1. Periode:

Hallen virker fin, det er relativt nytt og skinnende. Gulvet kan virke som det bærer litt preg av at det «ikke har fått satt seg» helt enda, men er absolutt ikke noe dårlig underlag, selv om det trengs litt tilvenning av underlaget. De første minuttene starter relativt rolig fra begge lag, det virker litt som ingen av lagene helt «tør» og tenne motoren de første minuttene og lagene ser hverandre litt an. Så får Son det som de ønsker etter 05:42 da de går opp i 1 – 0.

Vi får ikke helt samla oss og er slappe i markering og duellspillet, dermed går Son kjapt opp i 2-0 på 07:00. Men så virker det som vi har fått litt nok, for ikke senere enn 26 etterpå for Thomas en ball like bak midten, han bestemmer seg for å fyre av og ballen går som en bue over hele banehalvdelen til Son og lander trygt og godt nede i hjørnet på målet, dermed har vi redusert! Vi spiser oss litt mer inn, men det skjer ikke allverdens i resten av perioden, med et lite unntak hvor Son klarer å sette 3-1 etter 12:54, og vi går dermed til pause med 3-1 til hjemmelaget.

2. Periode:

Vi blir enige i pausen om at vi må være mer bestemt i pasningspillet, og åpne øye litt mer og orientere oss defensivt ettersom vi slipper mann altfor lett. 04:05 ut i midtperioden får son nok en scoring, 4-1. Men så tenner piratene til og lader kanonene. Og nå begynner det å svinge! Vi begynner å ta litt mer for oss i duellene, vi begynner å skyte og vi begynner å flytte mer på oss sånn at backene våre har noen å spille på. Vi tvinger frem et par gode redninger fra hjemmelaget sin keeper, og vi er flinkere til å jage på målet etter skudd. Tor har 2-3 gode redninger for oss hvor backene våre Roy, Thomas, Sven og Oddvin rydder stort sett det som ryddes kan og vokter buret vårt sammen med Tor. For det er sånn det er å «værra dekksgutt»! Så etter 14 minutter får Kenneth Stensli ballen, passer til Halvard. Og «Hølland Godstog AS» setter farte fra egen halvdel, durer igjennom det som finnes av Son-spillere, og fyrer til. 4-2!

Vi er nære ved å sette vår 3 både Pål, Markus, Maxi og Jens Helfredsen. Så det skal ikke stå på at vi nærmer oss i hvertfall! Men det blir ingen flere mål denne perioden og resultatet til pause: 4-2.

3. Periode:

Siste periode starter betraktelig mer påskrudd og med huene på plass. Son rekker å fyre av et skudd, før vi tar litt mer over. Etter 02:49 klarer Oddvin å stjele ballen, dra seg oppover banen, et kryssløp fra «Helfredsenior» forvirrer Son-spillerne litt, så Oddvin slipper en liten lur pasning ut til siden. «Helf» kliner til «fra blå» som man kaller det på hockeyspråket, og ballen går som en kanonkule over keeper og i mål. 4-3! Nå er vi virkelig på gang! Tror vi… Son klarer dessverre å sette 5-3 bare 2 minutter senere. Men det skal vise seg at vi trodde riktig, for herfra og utover var det St. Croix, St. Croix og atter St. Croix. Ja, Son klarer å få til noen skudd, men ikke i nærheten av så mange som tidligere i matchen. I tillegg er ingen av disse skuddene nevneverdig farlige for oss heller. Vi derimot stresser hjemmelaget mye mer og har flere skudd på målet, og flere skudd som sniker seg rett på utsiden av kassa. Oddvin stjeler ball og klarer tvinge frem en god redning fra Son sin keeper. Så, på 08:08 får Jørgen ballen, passer til Pål. 5-4! Så litt over minuttet senere skal vi få betalt for å ha blitt mye flinkere til å jobbe på mål og jage retur. Det kommer et skudd som keeper slipper ut i midten, Kenneth Stensli tvinger seg gjennom en mur av motstandere og det virker som han har sett noen sendinger av Roland-Garros, for på beste tennis-vis kommer en liten elegant flikk som bare lekkert legge seg i målet. Nå er det 5-5 og like langt!

30 sekunder senere får hjemmelaget en utvisning, og her rekker knapt sekretariatet å starte klokka før det går et pass fra Thomas ut til høyre, skuddet kommer, men sniker seg rett på utsiden, går i vantet og kommer tilbake. Der står Halvard klar og setter inn 6-5, eller.. 5-6 for å være dødelig korrekt. Nå er det vi som leder!

Det er fortsatt vi som styrer det meste, men Son klarer å jobber seg smått inn i kampen. Så kommer dessverre Son og klarer utligne til 6-6 på tiden 13:59. Dette er en avgjørelse som gjør at vi blir litt frustrerte og det begynner og boble litt i topplokket. Vi tar derfor en timeout så vi får senka skuldrene, pusta «med nesa» og samla oss litt for vi går ut og gir «bånn pinne» de siste 6 minuttene. Son klarer dessverre å få 7-6 etter 14:44, men det svinger fortsatt godt resten av perioden. Men kampen ender med 7-6 seier til Son.

Alt i alt en bra gjennomført kamp hvor vi klarer å score mer enn vi pleier, noe som er meget positivt!

3 mann skiller seg litt ekstra ut i dag.