Oui c’est la vie…

Ajer kommer nok en gang på besøk. Denne gang uten sin beste spiller. Men, vi savner ennå flere. Brevik var nok litt betenkt før kampen, men gutta var enig om å gi alt. Og det holdt.

1 periode:

Igjen kamp mot Ajer og nok en tett kamp. Vi har Anders i målet som ikke er lett å lure. Gjestene har 6 skudd mot oss før vi løsner skudd mot mål. Vi pådrar oss en utvisning for spill med høy kølle. Gjestene vil ikke være dårligere og 22 sekunder etterpå er det spill fire mot fire. Ingen uttelling for noen av lagene. Vi har passert tretten spilte minutter når Lasse spiller til Steini på kanten som spiller inn til Jonas i midten som setter inn dagens første mål, 1-0. Det går ikke mer enn to minutter så er det igjen en god Jonas som scorer og denne gang kommer pasningen fra Lasse, 2-0. Mot slutten av perioden får gjestene en dobbeltutvisning, for ulovlig dytt og protest.

2 Periode:

Vi starter perioden med spill fem mot tre, men kommer ikke til noen skikkelige gode sjanser. Lasse er nok en gang servitør når han spiller fram til CP som setter inn 3-0 på tiden 23:29. En jevn og tett periode, der vi har skuddene og store målsjanser er det vanskelig med da begge lag spiller tett og kjemper hardt i hver duell. Gjestene reduserer til 3-1 med et skudd når det er spilt 34:24. Det bølger litt fram og tilbake, men to gode lag som ikke slipper til særlig mye. Igjen reduserer gjestene til 3-2 når det gjenstår 1 minutt og 11 sekunder av perioden.

3 Periode:

Vi har gode perioder også i denne perioden og gutta kriger godt. Perioden er nesten halvspilt når ballen blir slått på tvers og treffer beinet til en Ajerspiller og den finner veien inn i mål til ledelse 4-2. Når det er spilt 58:39 kommer en ny redusering av gjestene til 4-3. Vi rir unna mot slutten og denne seieren smakte godt. Mange med god innsats i dag, dagens BB ble Jonas som går i krigen og viser vei med blant annet 2 mål.

Poeng:

Ny kamp borte mot Bækkelaget søndag 10.desember.

Jonas 2+0

Selvmål                                                                                                          Piraten

Første gang vi kårer dagens joker, men når to spillere er sååå gode at det er vanskelig å velge bare en, kommer dagens JOKER inn 🙂 Den går også til en Bøckmann, men nå til Anders.

Anders var høyt og lavt og stoppet det som kom mot han. Altså en JOKER 🙂

KAPTEIN:

Kaptein bind betyr at man er valgt av laget (spillerne) til å representere laget. Å være et forbilde og gå foran med et godt eksempel. LAGKAPTEIN betyr faktisk mye for mange lag. De legger litt stolthet i å utnevne noen som det. Men, så har man lag som Ajer.

Der «kapteinen» høylytt (i så fall så altfor mange hører det) ber laget å avstå fra å hilse på motstanderen rett etter kamp og «å komme seg vekk fra dette «hølet» så fort som mulig». Nå er det ikke så lenge siden vi hadde Ajer på besøk sist, så vi var klar over at de var litt spesielle. Men, vi dømmer ingen 🙂 Litt artig er det da at i fotballens definisjon på lag kaptein er det en person som skal:

«Kapteinen tar med seg laget sitt, før og etter kamp, og hilser på dommere og motstanderes spillere, trenere og ledere».

Bilder fra kampen:

Dagens dommere var: Vegard Kielsen og Christer Ludvigsen fra Norges Bandyforbund. Med min hukommelse er jeg usikker på om vi har hatt de tidligere, men de gjorde en god og tilfredstillende jobb (for begge lag vil jeg tro). Det er synd dommerne bare kan uttale seg om de 60 minuttene kampen pågår. Her var det noen minutter etter kamp man helst skulle unngått sportslig sett.

Men, shit, vi vant så glem det 🙂

Ajer hadde en god målvakt og han burde få skryt for at han holdt laget inne i kampen så lenge som han gjorde, MEN. Man må IKKE miste hodet helt når motstanderen vinner…

Noen ganger vinner man, andre taper man. Men, med denne instillingen komme man INGEN vei .... tragisk !

Det er litt leit å tenke på at det sitter personer i styret i Ajer som gjør sitt ytterste for å få økonomien til å gå rundt, legge til rette for alle spillerne i klubben, bruker mange timer hver uke, kanskje hver dag, de har akkurat de samme «problemer» som vi i andre klubber har. MEN, de er HELT uvitende (håper jeg) om hvordan enkelte av sine «voksne» spillere oppfører seg på bortebane. Det går helt sikkert fordi det ikke er noen i styret som tar turen helt til Fredrikstad for å se på. DET burde de kanskje. Vi kan le av det, men det er faktisk IKKE greit. ID***ER er et altfor svakt uttrykk. HELT greit å ha en «vinnerskalle» men, når det tipper over er det ikke like artig lenger.

Forrige kamp (mot Ajer) fikk fotografen «fingeren» fra en eller annen spiller, denne gangen ble jeg kalt «F***etryne» fordi jeg sto i nærheten av målvakten som klikket HELT. Samme figur uttaler høylytt mer enn stygge ting til en av våre spillere som ikke har gjort noe annet enn å være med på å nedsable det hvite laget. Det skrives vel en rapport på denne kampen. Flere ting som bør nevnes der. Heldigvis var det gode dommere som tok seg av alt mens kampen pågikk.