Kampen om plankebyen, del II.

Alle bilder, foto av Geir Karlsen.

Seier i kampen om Plankebyen.

08.12.22. Fredrikstad – St.Croix 1-6 (1-2) (0-0) (0-4).

Vi vant første kamp mot erkerivalen Fredrikstad IBK. Nå skulle slaget igjen stå, denne gang i Fredrikstads IBK sin hjemmearena, Rolvsøyhallen. Vi manglet noen nøkkelspiller så vi var litt spent. Forrige kamp eide #74 Marius Jakobsen kampen, han skuffet ikke denne gang heller, med tre pass og ett mål. Piratene har ikke mindre enn tre Brevik på innlån og dobbelt lisens. Alle var veldig delaktige i dagens kamp. . # 87 Christian og # 31 Martin scorer hvert sitt mål, Kristian i målet, holder nullen i sin første kamp for de sort/gule. Og på toppen av det hele scorer #11 Mathias Haglund i sin første kamp for klubben 😉

1.periode:
Vi vil gjerne vinne by duellen. Hjemmelaget starter med flere skudd mot Mathias som rydder greit det som kommer gjennom blokka med pirater. Vi tar over når det nærmer seg midten av perioden. Vi passerer ti minutter når Martin Brevik spiller fram til Marius som setter inn ledelse for oss, 0-1. Drøye halvannet minutt senere øker vi til 0-2. Denne gangen er det Marius som spiller til Markus som setter ballen i nettet bak målvakten. Lagene veksler litt på til det gjenstår cirka halvannet minutt, da gjør vi et feilpass som gjør at vertene reduserer til 1-2. Bortsett fra det en bra periode av gutta, som manglet både Ola og Holme til denne kampen.

2.periode:
Vi fortsetter spillet vårt og vertene kommer til sporadiske skudd mot Mathias. Ikke den mest begivenhetsrike perioden. Vi bytter målvakt ved halvspilt kamp, Mathias finner plass på benken. Det er målvakten Kristian Brevik som kommer inn og debuterer i St.Croix. Han og Mathias Haglund, begge fra Greåker skal spille for oss på såkalt dobbel representasjon. Sekretariat i hallen får ikke med seg byttet og resten av skuddene mot oss denne perioden blir registrert som skudd på Mathias. Vi ga beskjed om dette, men det ble ikke endret av sekretariatet. Nok om det og perioden ender 0-0. Vertene har skuddene, men vi leder.

3.periode:
Den berømte tredje perioden, skal vi holde dette ut eller hva skjer. Vi kommer best i gang. Litt godt pasningsspill og Marius spiller til Christian Brevik som ballen i mål via tverrligger, 1-3. Vi pådrar oss en utvisning, men gutta jobber godt og det blir ikke mer enn et par skudd som Kristian Brevik tar seg enkelt av. Når vi passerer halvspilt periode er det Martin Brevik som trer frem, drar seg frem på venstrekanten og inn i sonen til vertene. Han limer den ballen i nettet bak målvakten og dermed øker vi til 1-4. Bare 46 sekunder senere er det Teo som vinner en ball på høyrekanten og forserer mot vertenes mål, han plasserer ballen i nettet og 1-5, nå ror vi dette i land. Vertene pådrar seg en utvisning og vi skal spille overtall. Det er faktisk vertene som kontrer og får et par sjanser, men Kristian Brevik stopper greit disse forsøkene. Vi tar tak i ballen og spiller rundt. Marius spiller til dagens andre debutant, Mathias Haglund som setter inn punktum for kvelden med 1-6. Det smakte godt med en seier over naboene. Piratene tar med poengene hjem over elva denne kalde desemberkvelden. Det blir ikke kåret noen BB i hallen, men det er en god og solid laginnsats over hele linja av St.Croix piratene. Nå gjenstår to hjemmekamper i Borgehallen før jula kan ringes inn. Bækkelaget hjemme lørdag 17.desember og Strømmen i egen hule tirsdag 20.desember. Møt opp og støtt gutta!